Svou představu o bydlení si přijďte doladit na Tendenci

Podzimní sezónu výstav a veletrhů věnovaných bydlení zahájí Tendence, 16. ročník mezinárodního veletrhu interiéru a designu. Uskuteční se ve dnech 15. - 18. září na Výstavišti v Praze  - Holešovicích.

Tendence bude opět složena z části zaměřené na dekorace, stolování a bytový textil a z části nábytkové. Letošní ročník je doplněn o souběžné výstavy Fórum kuchyní a Světlo a design. Novinkou je znovuoživení veletrhu BONEXPO, který se zaměřuje na dárky a exkluzivní předměty.

Kromě prezentací kvalitního a designově propracovaného nábytku, svítidel, dekorací a dárků, bude pro návštěvníky připraven i doprovodný program a uskuteční se také přehlídka top design.

Nábytek, osvětlení a inteligentní bydlení

Veletrh TENDENCE, který se již tradičně těší vysoké účasti z řad vystavovatelů i návštěvníků, má i letos svá velká lákadla. V sekci nábytku se představí řada renomovaných vystavovatelů. Jedním z nich je například společnost  DE.FAKTO DESIGN s.r.o., která představí bytové doplňky, osvětlení, kolekce drobného nábytku a sedacích souprav. V letošním roce se velké ploše představí také pobočka prodejního řetězce designového nábytku a doplňků společnost DesignOutlet.cz.

Unikátní řešení osvětlení vašeho interiéru představí společnost OXYGENIC s.r.o. Jedná se o svítící nábytek značky Moree. Multibarevná LED technologie vytváří kompletní barevné spektrum. Svítící nábytek se vyrábí ve variantách indoor a outdoor. Dalším novým vystavovatelem je Saffron Sleeping Concept  - výrobce postelí a matrací z nejkvalitnějších přírodních materiálů jako jsou koňské žíně, přírodní kaučuk, kokosové vlákna, vlna a bavlna.  Komplexní řešení pro inteligentní bydlení představí na Tendenci společnost Stakohome Network s.r.o., která na našem trhu nabízí  inteligentní elektroinstalace, automatizace a slaboproudé systémy pro byty a rodinné domy včetně návrhů, projekcí a realizací.

Z oboru svítidel upozorněme alespoň na společnost Selene spol. s r.o., která nabízí v České republice sortiment svítidel Artemide – od proslulých interiérových svítidel klasické kolekce a ručně vyráběných skleněných svítidel Artemide Collezioni, přes osvětlovací systémy Artemide Architectural až po venkovní svítidla Nord light. Firma Artemide se kvalitou designu svých výrobků právem řadí na čelní místo mezi světovými výrobci svítidel. O této skutečnosti svědčí např. řada svítidel zařazená do stálé kolekce Muzea moderního umění  v New Yorku.

Významnou událostí letos bude rozsáhlá společná prezentace společností Himolla, K+W Pölstermöbel a Mobax na ploše 600 m2. Německá jednička v čalouněném nábytku společnost Himolla Polstermöbel se představí na veletrhu Tendence poprvé. V nabídce této společnosti naleznete moderní i klasické sedací soupravy, relaxační křesla a nábytek do jídelen.

Doplňky pro každodenní pohodlí a dobrý pocit

Bohatý sortiment představí i firmy zabývající se bytovými doplňky.  Společnost LUIS bude prezentovat kvalitní kuchyňské a bytové doplňky, nástroje, nože, nádobí, keramika a mnoho dalších, od prestižních zahraničních firem ASA SELECTION, BRABANTIA, BY INSPIRE, CILIO, KYOCERA, KÜCHENPROFI, LEGNOART, ROBEX, RONA, WILLIAM LEVENE, které zastupují.

Nové typy váz představí firma Paramit s.r.o. Pro letošní podzim připravili skutečně pestrou nabídku novinek, které poprvé představí na veletrhu Tendence. Pod značkou Paramit najdete výrobky, které  přináší radost a potěšení.  CEDR group, s.r.o. - česká společnost zastupující na českém i slovenském trhu renomované značky hraček, interiérových doplňků, skla, melaminu a kuchyňských doplňků – HOFF interieur, ZAK, NICI, Bastion collection, Jet by ter Steege, Lékué, Pralibel. S produkty, které najdou uplatnění ve vaší kuchyni se na veletrhu představí také nová kanadská značka Cuisipro.

Dalším ze zajímavých vystavovatelů je společnost Bella Rose.  V nabídce této společnosti najdete především dekorace a bytové doplňky inspirované romantikou venkova a elegancí skandinávského designu. DEMDACO znamená mnohem víc, než jen dárky nebo dekorace. Předností jejich linií je vysoká umělecká a estetická úroveň a jejich přáním je nabízet vkusné a estetické předměty, které obohatí interiér.  K vidění bude také Ego dekor collection, kterou uvádí firma EGO DEKOR. Tato kolekce obsahuje originální dekorace a doplňky pro dům i zahradu v provensálském stylu.

Fórum kuchyní a elektrospotřebičů

Pokud chcete vědět, jaké jsou novinky v oblasti kuchyňských spotřebičů a spotřebičů pro domácnost a přesvědčit se na vlastní oči, jak fungují, bude pro vás připraveno Fórum kuchyní.

Společnost HP Tronic zde například bude prezentovat robotické vysavače značky Ecovac, dále výrobky řady Hyundai Retro Style anebo meteostanice značky Hyundai. Vysavače značky Ecovac vzbuzují právem pozornost, protože to jsou pomocníci, kteří vysávají sami. Jsou vhodné pro všechny typy podlah a díky rotačnímu kartáči také pro koberce s nízkým vlasem. Díky své malé výšce se dostanou i na těžko dostupná místa, např. pod pohovky a postele. Stále oblíbenější meteostanice, Hyundai měří kromě venkovní teploty také teplotu uvnitř místnosti, vlhkost vzduchu, barometrický tlak, některé modely také východ a západ Slunce a Měsíce, fáze Měsíce a speciální meteostanice mají i další jedinečné funkce.  Poradí také, zda si s sebou přibalit deštník a funkce Weather Girl či Boy vám dokonce názorně ukáže, zda stačí svetřík nebo budete potřebovat kabát a šálu.

Dalším vystavovatelem Fóra kuchyní je společnost Trachea, která je zaměřena na výrobu komponentů pro nábytkářský průmysl. Firma Lipava se rovněž zabývá výrobou nábytku, především vestavěných skříní na míru, kuchyní na míru a dalšího zakázkového nábytku jako jsou dětské pokoje, komody, předsíňové stěny, postele, noční stolky a další. Na výstavě Fórum kuchyní se bude prezentovat také společnost Fast, která představí tři značky: Sodastream, Haier a legendární značku Philco, která se vrací na náš trh, a to s výrobky, které vynikají nejen vysokou kvalitou a vstřícností k uživateli, ale zároveň i šetrným přístupem k životnímu prostředí.

Další informace na webových stránkách veletrhu www.tendence.eu.

02.09.2011 | PR
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444