Svíticí nábytek. Nová dimenze obývacích pokojů

Poznejte svíticí obývací stěny, obrovský hit současného trhu s nábytkem. Jaké přednosti má moderní nábytková sestava, která nahradí bodová světla v pokoji a vykouzlí v něm úžasnou atmosféru?

Až přijdete večer z práce a budete si chtít po náročném dni odpočinout ve své sedací soupravě, nerozsvicujte lustr ani lampu, ale rozsviťte si nábytek. LED světýlka v tom okamžiku udělají z vašeho obýváku oázu klidu a pohody, připravenou poskytnout vám blahodárný odpočinek.

Kdo jednou zkusil, už nechce jinak

Majitelé obývacích stěn, jejichž součástí je vnitřní LED osvětlení prosklených vitrín, už by neměnili. Svíticí sestava nábytku se dnes řadí k nejžádanějšímu vybavení obývacích pokojův panelákových bytech i rodinných domech. Zkrátka, kdo ji má, po jiné už netouží.
 

Musí se to zažít

Slova jsou ovšem v tomto případě málo. Nejlepší je poznat kouzlo obývacích stěn s LED světlem osobně. Skříňky mívají osvětlený buď celý vnitřní prostor, nebo jsou drobné diody umístěny kolem skleněných polic a vytváří tak ještě zajímavější efekty. U luxusnějších modelů sestav najdete i svíticí pásky na dvířkách a korpusu nábytku.
 
Při volbě barvy osvětlení máte široký výběr. Především záleží na vašem vkusu. Světlo zpravidla bývá kontrastní k povrchu nábytku, takže seženete tmavou stěnu s decentními bílými nebo žlutými diodami, stejně jako moderní sestavu v bílém lesku, jejíž skříňky svítí modře, fialově nebo růžově. Kdo si potrpí na extravaganci, může si pořídit například černý nábytek s jasně červenými světelnými doplňky.

Nekazíte si oči, šetříte elektřinou

Jak poznáte moderní obývací stěnu? Především podle toho, že to není obrovský kus nábytku, zakrývající celou jednu zeď v pokoji, ale jednotlivé díly si rozmístíte přesně podle svých představ. Pokud jsou ty díly osvětlené, tím lépe.
 
Na čtení knížky vám světlo ze svíticího nábytku asi stačit nebude, ale plně nahradí třeba stolní nebo stojací lampu rozsvícenou při sledování televize. Jak známo, obrazovka blikající pouze ve tmě vůbec neprospívá lidskému zraku, a je proto nezbytné si k večernímu programu přisvítit. A k tomu jsou obývací stěny s drobnými světýlky ideální.
 
Další jejich nespornou výhodou je minimální spotřeba elektrické energie. Když budete v obýváku každý večer svítit lustrem nebo lampou s klasickými žárovkami, zaplatíte v konečném součtu za proud mnohem více, než když bude místnost osvětlovat nábytek. Obývací sestava s LED osvětlením se právem stala jedním z nejžádanějších produktů nábytkářského průmyslu.

Kde takovou stěnu pořídit?

Jestliže přemýšlíte, kde si můžete svíticí nábytek prohlédnout nebo rovnou koupit, navštivte sekci s obývacími stěnami s LED společnosti MT nábytek, s jejíž pomocí jsme tento článek připravili. 

V nabídce najdete sestavy do malých i velkých obýváků v množství barevných kombinacích a s různými úložnými prostory. Většině z nich dominuje široký televizní stolek doplněný skříňkami, vitrínami a policemi. Z desítek modelů, z nichž některé mají i několik variant provedení, si vybere každý zájemce o moderní bydlení.
15.06.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444