Svatý Martin přijel na bílém koni

Na horách už napadl první sníh a znatelně se ochladilo i v teplejších místech republiky. Je vaše zahrada připravena na zimu? A co potom vaše terasa a zimní nábytek na ní? To nejsnazší zazimování nabízí jednička ve svém oboru – společnost ALUKOV.

Rčení, že svatý Martin přijede na bílém koni, se letos naplnilo pouze na horách. Sníh tak můžeme během několika dní očekávat i v nížinách. Radovánkám na sněhu ale předchází velká příprava. Úklid na zahradě, zazimování květin a uklizení nábytku z terasy, naplní kůlny a sklepy vším, co by na zahradě mohlo v chladném počasí trpět.

Pokud ale vlastníte posuvné zastřešení terasy, všechny tyto problémy odpadají. Kolejnicový systém zajišťující snadný posun jednotlivých částí zastřešení nabízí otevřený prostor v létě a uzavřený kdykoli je potřeba. Jednotlivé části lze připevnit k sobě a vytvořit si tak další místnost, na které může zůstat zahradní nábytek a přezimují tam i některé květiny ze zahrady.

Ze zastřešení je pouze nutné průběžně odklízet sníh. Průměrná nosnost střechy zastřešení terasy je asi 140 kilogramů na metr čtvereční. Zákazníci však potvrzují, že pokud vysvitne slunce, sníh díky tomu, jak se vzduch pod zastřešením ohřívá, sám roztaje. Nemusíte mít ani strach, že by zastřešení mohl poškodit silný mráz, materiály, ze kterých je zastřešení terasy vyrobeno, vydrží tak teploty až do -40 °C.


Terasa se díky skleníkovému efektu, který zajišťují výplně z polykarbonátu a skla, snadno vyhřeje. Stačí pár slunečních paprsků a na terase je příjemně. Zastřešení také slouží jako izolace té stěny domu, ke které přiléhá. V teplejších měsících je dokonce možné díky zastřešení vyhřívat vedlejší místnosti. Zastřešení je složeno z několika na sobě nezávislých částí, které lze díky patentovaným pojezdovým drahám velmi snadno posouvat, a tím zastřešení otvírat a zavírat v závislosti na počasí.



Díky zastřešení si budete moci svou terasu užívat za každého počasí. Majitelé posuvného zastřešení terasy CORSO od ALUKOVu potvrzují, že i v zimě na terase čas od času obědvají. Ať už je venku jakékoli počasí, na terase můžete relaxovat po celý rok. Posaďte se s knížkou místo k oknu v terase. Vychutnejte si výhled na sníh snášející se ze všech stran. Užijte si netradiční Štědrý večer na vyzdobené terase, nebo oslavte nový rok s přáteli ve vířivce. ALUKOV totiž dokáže spojit příjemné s užitečným a dopřát vám z terasy či bazénu tolik, kolik jen lze. Jen to listí si budete ze zahrady muset shrabat sami. 
14.11.2017 | PR
  • ALUKOV a.s.

    Alukov a.s. vyrábí zastřešení bazénů, vířivých van a zastřešení teras CORSO. Je ryze českou firmou a zastřešení vyrábí od roku 1995. V roce 2005 byla společnost Alukov spoluzakladatelem Evropského hospodářského zájmového sdružení IPC Team, který pomáhá výměně zkušeností na mezinárodní úrovni. Celkem má Alukov svá zastoupení v téměř 40 zemích světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444