Sušička prádla - skvělý pomocník do domácnosti

Klasická pračka na praní prádla je mnohdy dostačující, ale ne vždy. Někdo zkrátka nemá čas ani prostor na klasické sušení prádla. Pokud nemáte k dispozici balkon či venkovní sušák a neustálé skládání a rozkládání domácích sušáků prádla vás už omrzelo, sušička by mohla být ideálním řešením.

Hlavní výhody


Jaké má tedy taková kvalitní sušička prádla výhody oproti konvenčním metodám sušení prádla? Mezi hlavní body dozajista patří velká úspora času a práce. Zní to trochu jako klišé, ale sušička opravdu šetří váš čas. Pokud navíc nejste příznivci žehlení, tak si sušičky prádla zamilujete. Prádlo vytáhnete suché a bez nevzhledných záhybů. Další výhoda potěší zejména alergiky - oproti venkovnímu sušení se v sušičce na prádlo nedostane nežádoucí pyl a prach, které mnohým z nás tolik obtěžují život. Oproti vnitřním sušákům zase zabírá méně místa a sníží vlhkost v bytě, která by jinak vedla k nežádoucím plísním. V neposlední řadě pak sušička prádla zabrání vyblednutí barev vašeho oblečení důsledkem přímého slunečního svitu.

Jaké jsou nevýhody?


Moderní technika má však i pár nevýhod. Elektřina není zadarmo a oproti běžné šňůře na prádlo vás provoz sušičky bude něco stát. I sušička zabírá nějaké místo v domácnosti, často v blízkosti pračky, což se ale dá vyřešit mezikusem a sušička se tak postaví na pračku.

Způsoby provedení a jak vybrat


Moderní sušičky jsou ve většině případů kondenzační - tedy takové, které odvádí kondenzát vody do sběrné nádoby, kterou občas musíte vylít. Oproti klasickým ventilačním sušičkám nejsou potřeba žádné stavební úpravy. Dále si můžete vybrat sušičku s tepelným čerpadlem, s parní funkcí, chytré sušičky či pračku ve spojení se sušičkou.

Co se týče rozměrů, standardní sušičky jsou k dostání ve velikostech 80 x 60 x 60 cm. Modely s kapacitou 7-8 kg jsou dostačující pro čtyřčlennou domácnost, pro více lidí je vhodné zakoupit sušičku, která dokáže pojmout větší objem prádla. Úzké sušičky mají hloubku do 46,5 cm. Ostatní rozměry jsou stejné jako u standardních sušiček, ale objem prádla je menší, takže se hodí do garsonek či na chatu.

Stejně jako u praček je možné pořídit si buď sušičku s předním či vrchním plněním.
28.01.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444