Jaký je mladý design?

Školy, na kterých se vyučuje design a blízké obory, jsou v nekomerční části veletrhu MOBITEX pravidelnými vystavovateli a vždy jsou zde vítaným osvěžením. Vedle českých a slovenských studentů se zde pravidelně představují také začínající francouzští designéři. Letos to byli studenti z ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DES ARTS DECORATIFS (ENSAD) z Paříže.

Prezentace škol v rámci mobitexové Designstory byla letos rozsáhlejší než v uplynulých ročnících a zdá se, že má rok od roku lepší úroveň, takže zde byla k vidění řada kvalitních a zajímavých prací nejen mezi těmi, které byly oceněny v soutěži Studentský design 2005 vyhlašované Design centrem ČR, ale i v expozicích jednotlivých škol.  Kromě Francouzů a tří slovenských škol jsme tu mohli vidět díla studentů ze třinácti škol, fakult či ateliérů v ČR. K jejich společným a výrazným rysům patří zájem o recyklované a recyklovatelné materiály, zájem o design pro handicapované osoby, snaha o neobvyklý pohled na funkce výrobku, humor i poezie a zároveň stále výraznější ohled na vyrobitelnost návrhů. Uvítají-li tento trend ve větší míře i výrobci, zvyšuje se tím možnost, že se kvalitní, mladý, neotřelý a progresivní design postupně stane přirozenou součástí našeho každodenního života. 


  

27.03.2006 | sm
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.

  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444