Stříkaná pěnová izolace je flexibilní a dokonale vyplní každý prostor

Chcete docílit dokonalé bezespáré izolační vrstvy, která se dostane i do té nejmenší skulinky? Stříkaná pěnová izolace nevytváří žádné spáry a dokonale přilne ke každému materiálu. Tím pádem vyplní i složitěji tvarovanou konstrukci. Unikátní vlastnosti stříkané izolace vám toho dokážou ale nabídnout ještě mnohem více.

Stříkaná pěnová izolace nabízí nejmodernější a nejúčinnější způsob izolace. Umožní rychlé a účinné zateplení rodinných i komerčních staveb. Je vhodná všude tam, kde je kladen důraz především na energetickou úsporu a komfort. 
 
Stříkaná pěnová izolace je jako stvořená pro ekologické bydlení a dokáže splnit všechny požadavky náročného zákazníka. Po aplikaci nevznikají žádné netěsnosti a tepelné mosty. Použitím stříkané pěny je možné snížit náklady na vytápění až o polovinu. Vhodná je pro zateplení fasády, podkroví, šikmé i ploché střechy, dále je vhodná pro izolace podlahy, vnitřní stěny i pro izolaci základů. 
 

Průběh zateplování stříkanou pěnovou izolací

Stříkaná pěna se skládá ze dvou složek - Izokyanát a pryskyřice. Pod určitou teplotou a tlakem se tyto složky smíchají ve směšovací komoře stříkací pistole. Vzniklá směs pomocí nadouvadel zvýší svůj objem 50 až 150krát. V závislosti na vzniklé buněčné struktuře se potom stříkaná pěna dělí na pěnu s otevřenou nebo s uzavřenou strukturou buněk. Po dopadu na podklad začne tekutina během několika sekund reagovat, čímž dochází k dokonalému vyplnění prostoru, včetně obtížně přístupných detailů. Zateplení stříkanou izolační pěnou je rychlé. Trvá pouze den a je možné takto izolovat kdykoliv během celého roku.

 

Měkká PUR pěna nebo tvrdá PUR pěna?

Pokud je kladen důraz na paropropustnost a zvukovou izolaci, je vhodná měkká PUR pěna, která je lehká a má velmi nízký difúzní odpor. Lze ji doporučit zejména pro izolaci podkroví, stropů nebo stěn. V případě, že potřebujete zateplit a odhlučnit vnitřních prostor se sádrokartonovými deskami, laminátem, foliemi nebo tkaninami, je vhodná tvrdá PUR pěna s uzavřenou buněčnou strukturou. Aplikuje se v různých objemových hmotnostech od 50 do 60 kg/m3. Použít lze na kov, ocelové plechy, beton, cihelný podklad, cementovláknité nebo dřevoštěpkové podklady apod. Dokáže také silně zpevnit sendvičové konstrukce a má vynikající hydro-izolační vlastnosti. 
 

Vysoká odolnost po celou dobu životnosti stavby

Stříkaná pěnová izolace má tu výhodu, že pěna nemění svůj tvar. Má vynikající trvanlivost po celou dobu životnosti stavby. Je totiž flexibilní a dokáže se přizpůsobit i pohybu budovy. PUR pěna navíc není lákavá pro hlodavce a dokáže spolehlivě odolat případným škůdcům. 
 
Pokud máte zájem o zateplení domu stříkanou pěnovou izolací, obraťte se na firmu A1 servis CZ, s.r.o
 
06.05.2021 | PR
  • A1 servis CZ, s.r.o.

    Naše firma již řadu let zajišťuje kvalitní zateplení rodinných a bytových domů pomocí foukané izolace. S touto oblastí máme velice bohaté zkušenosti. Foukaná izolace přináší řadu možností a výhod, jako je např. rychlá aplikace, skvělé izolační vlastnosti, vysoká životnost a odolnost vůči škůdcům nebo vlhkosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444