Střezte teplo svých domovů

Foto: LOCK

Foto: LOCK

O finanční prostředky nutné na náklady za vytápění našich domovů nás zimní měsíce připravují někdy méně nápadně, jindy nepříjemně podstatně, ale vždy citelně. Až budeme skládat účty té letošní, ve výhodě budou ti, jejichž domovy jsou před nežádoucími úniky tepla chráněny použitím moderních stavebních technologií, materiálů a prvků, mj. oken a venkovních dveří se zvýšeným tepelným odporem.

Foto: LOCK

Foto: LOCK

Výrazně ušetřit mnohdy napomůže už pouhá výměna starých nedoléhajících oken za nová, taková, která byla vyrobena se záměrem minimalizovat tepelné ztráty.

 

Okna ovšem nerozhodují jen o tepelném komfortu a nákladech, ale o celkové kvalitě a kultuře vašeho bydlení. Mohou omezit míru hluku okolního prostředí i přístup prachu a nečistot zvenčí, zvýšit bezpečnost vašeho domova, a ovlivňují další faktory bydlení. Jako jeden ze zásadních architektonických prvků plní také důležitou estetickou funkci.
 

U nás jsou stále populárnější kvalitní plastové okenní profily, které mají životnost desítky let, snadno se udržují, dobře odolávají agresivnímu slunečnímu svitu a nepříznivým povětrnostním vlivům a jsou zdravotně nezávadné. Argumenty o neekologičnosti, které proti nim bývají používány, jsou sporné - PVC, z něhož jsou vyrobeny, je materiál stoprocentně recyklovatelný a tedy i šetrný vůči životnímu prostředí. Jejich využití se neomezuje na jednoduché moderní stavby, dnešní technologie jejich výroby umožňuje vytvořit okna nejrůznějších tvarů a lze je tak využívat např. i při rekonstrukci historických budov. Okenní rám a profily křídel tzv. plastových oken, jsou tvořeny komůrkovými plastovými profily z PVC vnitřně členěnými. Podle počtu komor ve směru tloušťky profilů bývají dvou, tří až šestikomorové.

Foto: LOCK

Foto: LOCK

Při zvyšování tepelného odporu oken nežádoucím způsobem vzrůstá jejich vzduchová nepropustnost. Požadavek zajištění přirozené výměny vzduchu v obytných místnostech si uvědomuje řada výrobců oken. Nabízejí proto různé způsoby mikroventilace, tak, aby byla spolu s tepelným komfortem zajištěna také výměna vzduchu v místnostech. 


Okna LOCK


Společnost LOCK, spol. s r.o. je tradičním českým výrobcem značkových oken a dveří. K výrobě oken a používá kvalitní čtyř a šestikomorový plastový profil německého výrobce GEALAN. Plastová okna vyrobená z profilového systému GEALAN vyhovují vysokým nárokům na odolnost, tvarovou stálost i životnost. Okna jsou standardně vyplněna izolačními dvojskly s výbornými zvukově a tepelně izolačními vlastnostmi i odolností proti rozbití a jsou doplněna distančním hliníkovým rámem plněným vysoušecím prostředkem - ten zabraňuje případné kondenzaci vodních par mezi oběma skly. Okna se skly naplněnými izolačním plynem dosahují neprůzvučnosti až 45 dB. Všechna okna jsou osazena v základní výbavě celoobvodovým kováním ROTO s mikroventilací a bezpečnostními prvky zabraňujícími vypáčení oken.

Foto: LOCK

Foto: LOCK

Objektivní informace, kvalitní servis


Pokud se při volbě dodavatele oken pro váš nový nebo rekonstruovaný dům rozhodnete pro okna a dveře LOCK, navštivte některé z jeho obchodních zastoupení nebo výrobní závod. Konzultace s obchodními zástupci vám pomůže při výběru optimální kombinace profilů, zasklení a praktických i estetických okenních doplňků. Kvalita produktů je potvrzena Institutem pro testování a certifikaci ve Zlíně, který vydal příslušné výrobkové certifikáty.

 

Společnost nabízí svým zákazníkům také veškerý potřebný servis: bezplatné zpracování cenové nabídky a zaměření otvorových výplní, dopravu, montáž, zednické začištění, demontáž původních oken a jejich likvidaci, záruční a pozáruční servis i poradenství.

30.10.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444