Střešní tašky Terran bodují i letos, životností, šíří sortimentu a vysokou kvalitou

Betonová střešní taška Terran Danubia, povrchová úprava EVO, barva carbon

Betonová střešní taška Terran Danubia, povrchová úprava EVO, barva carbon

Obliba betonových tašek Terran rok od roku roste. Investoři na nich oceňují vysokou kvalitu, široký sortiment, bohatý výběr barev a tvarů a unikátní až 50letou záruku. Realizační firmy s nimi rády pracují, protože je nabízí široká síť prodejců a je pro ně typická vysoká kvalita služeb.

Mezinárodní skupina Terran působí v osmi středoevropských zemí

Výroba střešních krytin Terran má dlouholetou tradici, sahající až do roku 1920. O tradici se sice značka opírá, ale nespoléhá na ni – výrobní technologie ve čtyřech evropských závodech patří mezi nejvyspělejší v Evropě. Na českém trhu značku střešních tašek Terran zastupuje a její střešní materiály distribuuje společnost Mediterran CZ se sídlem v Brně, která byla založena v roce 2007. Kromě dvou výrobních závodů v Maďarsku má skupina Terran další závody na Slovensku a v Rumunsku. Celá skupina přitom vyrábí více než 70 miliónů střešních tašek ročně. Na českém trhu se jí dlouhodobě daří a nejinak tomu bylo i v loňském roce. Dynamický rozvoj celé skupiny Terran, včetně úspěchů české obchodní společnosti, se opírá o silné technické zázemí, rozvojovou a vývojovou činnost, kvalitní zákaznický servis a požadovanou marketingovou podporu. Silnou stránkou je také garance požadované kvality betonových tašek Terran, kterou každý investor a zákazník očekává: vždyť tuto kvalitu firma zaručuje po dobu 50 let pro každou střechu!

Rodinnému domu tradiční stavební materiál sluší

Beton je tradičním stavebním materiálem s historií více jak tisíce let. Starověcí Řekové používali směs páleného vápna a písku už v období 2000 př. n. l. Římané přimíchávali k vápenné omítce i sopečný popel. Kopule Pantheónu v Římě se svým průměrem 43,3 m byla zhotovená z takového betonu již ve II. století! První střešní krytiny z betonových tašek se začaly objevovat v Evropě cca před 150 lety. Upřesněním receptur a zkvalitněním výrobních procesů pak došlo k všeobecnému rozšíření betonu.

Široký sortiment je velkou výhodou

Novou či rekonstruovanou střechu můžete díky taškám Terran vytvořit bez jakéhokoliv omezení barvy, druhu i tvaru tašky – na výběr máte pět hlavních typů této betonové střešní krytiny: Synus, Danubia, Coppo, Rundo, Zenit. Mezi nimi si každý určitě najde to své.

Konstrukčně nejmodernější jsou lehké tašky Terran Synus s elegantním profilem ve tvaru sinusoidy. Tyto jedinečné střešní tašky jsou vhodné na rekonstrukce střech, neboť jsou to jedny z nejlehčích tašek (hmotnost pouhých 3,9 kg/ks), jsou trvanlivé, odolné vůči silným větrům a dešťům. Terran Synus dostanete v mnoha barevných provedeních a povrchových úpravách. Příznivci tmavých odstínů ocení zejména střešní tašky Synus v černé barvě s povrchovou úpravou Inova nebo Synus Carbon se špičkovou povrchovou úpravou EVO.

Betonová střešní taška Terran Danubia, povrchová úprava EVO, barva mocca 

Bestsellerem je řada Terran Danubia, inspirovaná vlnitostí toku řeky Dunaj. Betonová taška Danubia působí ladně a harmonicky. Patří mezi nejpopulárnější střešní krytiny na našem trhu. Vybrat si můžete z různých barev v povrchových úpravách – EVO, Inova a ve speciální úpravě Climacontrol. Střešní betonové tašky produktové řady Terran Danubia se vyrábí ze speciálního barevného betonu. Vynikají vysokou pevností a dokonale odolnou povrchovou úpravou, zajišťující vašemu domu ochranu po celou dobu její životnosti. Vylepšená povrchová úprava tašek Terran Danubia pod názvem „EVO“ je opravdovým unikátem na českém trhu. Jedná se o nejvyšší stupeň technologického řešení povrchu střešních tašek s cílem ochrany a prodloužení životnosti. Mezi hlavní charakteristiky střešních tašek v úpravě Danubia EVO patří jemnost a hladkost povrchu (esteticky velmi zdařilý lesk), přitom extrémní odolnost proti vnějším vlivům (UV, zplodiny, mech apod.) a pevnost. Taška je zcela nenasákavá, i proto má mimořádně dlouhou životnost.
 
Produktová linie Terran Coppo svými barevnými odstíny a tvary připomíná náladu zemí Středomoří a její dynamické linie a inspirativní barevné kombinace tašek zapůjčí vašemu rodinnému domu tvůrčí a originální vzhled.


Betonová střešní taška Terran Rundo (bobrovka), cihlová barva

Střešní krytina Terran Rundo je typem tašky "bobrovka" (betonová bobrovka), což je nejklasičtější typ tašek, které u nás historicky mají svou tradici a díky této tradici jsou stále tolik žádané. V betonové tašce Rundo najdete moderní odolnou střešní krytinu v tradičním stylu. Tašky Rundo jsou betonové tašky ve tvaru poloviny válce, které mají plochý povrch. Tyto tašky se pokládají na střešní konstrukci s minimální stoupavostí sklonu a jejich tvar umožňuje, aby se snadno navzájem překrývaly a vytvářely dokonalou střešní krytinu. Střešní tašky bobrovky se běžně používají jako střešní krytina na klasických/tradičních a historických budovách, ale mohou být také použity na moderních budovách, kde vytváří zajímavý vizuální efekt. Bobrovka Terran Rundo je tak symbolem snadno použitelné a vysoce estetické tašky s nádechem tradice, ale vyrobené plně dle požadavků současné doby. 


Betonová střešní taška Terran Zenit, barva carbon

Pátá řada Terran Zenit představuje moderní plochou tašku, jejíž design byl inspirován současnými inovativními trendy. Tašky Zenit prostě jdou s dobou. Plochý tvar, minimalistický styl a moderní barevné variace dělají z této krytiny ideální volbu pro stavby 21. století.
 

Atraktivní je i pestrá barevná škála, od klasických barevných odstínů k moderním motivům 

Estetické účinky barev zesiluje i povrchová úprava nejvyšší kvality EVO, díky které mají tašky výjimečně jemný a hladký povrch, který je navíc mimořádně odolný a pevný. Barvy a tóny střešní krytiny jsou hlubší a živější, dlouhotrvající ochrana zachová tóny barev a jejich intenzitu. Kvůli samočisticímu povrchu střecha zůstává čistší a výrazně lépe odolá UV záření. Samozřejmostí je vysoká odolnost proti povětrnostním podmínkám a mechu. Taška s touto povrchovou úpravou nenasákne vodou, má mimořádně dlouhou životnost a estetický lesk. 
 
Povrchová úprava INOVA, kterou jsou například ošetřeny černé tašky Terran Synus nebo Danubia v odstínech černé, cihlově červené, tmavě hnědé a antracit, nabízí vysokou odolnost barev, vynikající odolnost proti oděru, odolnější ochranu vůči mechu a hedvábný vzhled.
 

Vysokou kvalitu zajišťuje i výrobní technologie a použité materiály

Při výrobě tašek Terran se používají pouze přírodní suroviny – kvalitní říční písek, vápenec pálený na cement, pigmenty oxidu železitého a voda. Výroba tašky probíhá podle přísných receptur a výhradně ze surovin, které se neustále kontrolují, aby byla zaručena nejvyšší kvalita výrobků. Díky tomu je pro tyto tašky typická barevná stálost, stálost formy, vodotěsnost i ochrana proti vlivu okolního prostředí. Mechanická odolnost tašek je také velmi vysoká, tašky jsou vhodné i do horských či podhorských oblastí.
 

Zájem roste díky inovacím ve službách

Trvale roste úroveň služeb i marketingová podpora značky Terran – kromě reklamy a článků v tištěných a on-line médiích se reklama na krytiny Terran objevuje i v televizi. Do nabídky bezplatných služeb patří i zaměření, kdy vám společnost Mediterran CZ zdarma zaměří vaši střechu a udělá kalkulaci střešní krytiny. Spolehnout se můžete také na odborné poradenství.
 

Samozřejmostí je výborná dostupnost, bonusem 50letá záruka 

U tašek Terran oceníte i širokou síť prodejců, ohleduplnost k životnímu prostředí a nejmodernější technologie – ta současná patří mezi nejvyspělejší v Evropě. A bonus navíc – 50letá záruka na přesnost rozměrů, vodotěsnost a mrazuvzdornost je mezi výrobci betonových střešních krytin opravdu jedinečná.
 
Další informace o betonové střešní krytině Terran najdete na www.terran.cz.
18.04.2023 | PR
  • Mediterran CZ, s.r.o.

    Tradice výroby betonových tašek Mediterran sahá až do roku 1920, kdy začala manuální výroba v obci Neded na Slovensku. Ještě i v současnosti v této oblasti nacházíme střechy pokryté 70-80 letou tzv. „mészárosovskou“ taškou. Výroba betonové krytiny byla zahájena jako rodinné podnikání a vývojem přešla od manuálního způsobu přes poloautomatizovanou technologii až k dnešnímu plnoautomatizovanému evropskému standardu zodpovídajícímu způsobu výroby. V současnosti nabízíme 5 základních řad našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444