Střešní dveře Solara

Okolí Václavského náměstí v Praze či centra dalších velkých měst se hemží plochými střechami se střešními terasami. Taková řešení střešních prostor přitom nadchnou nejen své uživatele, ale i prodejce. Milovníci romantických výhledů na město jsou nadšeni vzdušností a prostorem, zatímco prodejci a realitní makléři jásají nad růstem prodejních cen bytů. Jedním z možných řešení vstupu na takovou terasu jsou i pohodlné střešní dveře.

Vhodně navržený vstup je dostatečně vysoký - tak, že umožní průchod se vzpřímenou hlavou a zároveň dostatečně široký, například pro tác s kávou. Uživatel takových prostor často ocení pohodlný vstup na terasu, na balkon, na střešní bylinkový záhon či na střešní zahradu. Málokdo tedy touží po šplhání po žebříku nebo strmých mlynářských schodech.

Koncepce celoprosklených střešních dveří Solara umožní projít střechou po příjemném schodišti, které zároveň plně prosvětlí prostor. Délka střešních dveří je 2,8 m a 3,4 m a je navržená tak, aby umožnila příjemný sklon schodiště a dostatek podchozí výšky i pro muže v klobouku či dámu na vysokých podpatcích. Šířka je řešená pro komfortní průchod 800 mm. Součástí podkladů Solara je i doporučený návrh schodišťového ramene a tvar ostění.


Design střešních dveří Solara pro rok 2019

Pracovali jsme dál na designu střešních dveří a výsledkem je celopřesahové sklo, které kryje klempířské prvky a působí ‘cool’, mnoho dílčích pohledových vylepšení, také nové cenově dostupné elektroovládání pro výklopné střešní dveře a doporučené řešení montáže s usazením do konstrukce ploché či šikmé střechy, ve variantě betonového stropu i dřevěné stropní konstrukce - to zase těší stavitele.” uvádí Jakub Formánek ze společnosti Solara.
 

Tepelně-izolační zpracování a elektropohon
Střecha je tepelně nejvíce namáhaným místem domu v zimních i letních výkyvech. Tepelně-izolační zpracování zde musí být výborné - troj-sklo, zdvojené těsnění mezi rámem a křídlem, tepelně dobře zpracovaný sendvič rámu střešních dveří a příprava na přímé napojení tepelné izolace střechy i přímé napojení například foliové PVC krytiny.


Posuvné střešní dveře Solara jsou k dostání ve dvou verzích - manuální i elektromotorické, zatímco výklopné střešní dveře Solara jsou vždy elektromotorické. Součástí dodávky pro zcela neviditelnou i pro pohledovou variantu elektrootvíračů může být sestava dešťového a bezpečnostního senzoru a záložního zdroje. Řídící jednotka je připravena k napojení na domácí inteligenci a ovládací aplikace.

Fotogalerie referencí a poradenství k výrobku

Chcete-li si užít střešní terasu či její stavbou zvýšit prodejní cenu bytu, navštivte fotogalerii referencí na solara.cz/reference a využijte poradenství ke střešním dveřím na obchod@solara.cz / 602 176 036 - třeba o možnostech fungujícího napojení plochy pochozí terasy a jejího správného odvodnění.
04.07.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444