Střechy Praha 2006

Komínové hlavice z nabídky jednoho z vystavovatelů - firmy American Bohemian Corporation

Komínové hlavice z nabídky jednoho z vystavovatelů - firmy American Bohemian Corporation

Průmyslový palác Výstaviště v Praze-Holešovicích se v těchto dnech stává opět dějištěm specializované výstavy Střechy Praha. Tato mezinárodní výstavní akce zaměřená na střešní krytiny, materiály, doplňky, řemesla a služby pro stavbu a renovaci střech je určena především odborníkům, těší se však pravidelně také značnému zájmu laické veřejnosti.

V požadavku na snižování energetické náročnosti budov a zkvalitňování jejich tepelné ochrany sehrávají střešní konstrukce i materiály významnou roli. Proto také organizátoři veletrhu kladou důraz na oblasti týkající se úspory energií. Zvýrazněnými tématy letošního 8. ročníku jsou střechy jako součást energetického konceptu budov, nízkoenergetické stavění a solární energie. Na ně navazuje i odborná doprovodná výstava nazvaná Úspory energií a obnovitelné zdroje.

Veletrh je pravidelně doprovázen řadou odborných přednášek, seminářů a

programů. Blok na téma Nízkoenergetické stavění, který zahrne i problematiku vytápění, je např. na programu v pátek odpoledne, na sobotní odpoledne je připravena přednáška o vlastnostech a typech nízkoenergetických domů a cenové srovnání s domy klasickými. Jedním z témat je i představení dřevěných domů jako přírodního, přirozeného a zdravého bydlení.
 
Na dnešním slavnostním večeru budou jako každoročně vyhlášeny výsledky soutěže Zlatá taška, ve které jsou oceňovány výrobky přinášející nové trendy do vývoje ve svém oboru, nabízejí mimořádnou kvalitu za přijatelnou cenu, jsou energeticky úsporné a ekologicky šetrné.

26.01.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444