Stojací lampa - nenahraditelný prvek v interiéru

Dnešní moderní designové stojací lampy nezdobí jen tmavé kouty a hluchá místa v domě, ale mnohdy se jedná i o alternativní osvětlení v obývacím pokoji, u jídelního stolu, v pracovně nebo ložnici. Často stojí tam, kde je nám dobře a odpočíváme u oblíbené knihy v pohodlném křesle. Než se stojanová lampa objeví ve vašem hledáčku, je dobré si před jejím výběrem promyslet pár věcí.

V první řadě hledáme vhodné místo, kde nesmí svítidlo překrývat jiné nebo překážet běžnému pohybu. Společně s tím dobře promyslete, k jakým účelům bude stojací lampa v obýváku či kdekoliv jinde sloužit.

Je potřeba zodpovědět následující otázky:

  • Budete svítidlo používat jen ke čtení?
  • Bude plnit i roli doplňujícího/pocitového osvětlení?
  • Jak často bude v provozu? Není potřeba zvážit LED technologie?

 

Nepodceňujte stojací lampy, pomohou při čtení i relaxaci

Osvětlení interiéru je stále podceňováno a ne vždy se hledí na potřebu dostatečného osvětlení při sníženém venkovním světle. Důvody jsou dva – úspora (použití slabých zdrojů) a nevhodné rozmístění v místnosti. Je potřeba si uvědomit, že vhodně zvolené interiérové osvětlení obohacuje a zútulňuje váš domov a tím i vaši pohodu a naladění. Bez světla nejen že nelze žít, ale také bez něj nevyniknou bytové doplňky. Pokud se vám nepodaří pomocí svítidla podtrhnout eleganci a vznešenost stylu bydlení, je v tomto případě každá investice do nábytku a bytových doplňků zbytečná.

Stojací lampa se stmívačem – funkčnost a elegance na výbornou

Pokud volíte stojací lampu i jako doplňkové osvětlení, budete jistě do výběru zahrnovat i varianty se stmívačem. Ty bývají zpravidla vybaveny LED technologií, která stmívání v plném rozsahu 0 - 100 % nijak neovlivňuje co do životnosti ani stálosti osvětlení. Protože jsou si výrobci vědomi důležitosti tohoto druhu osvětlení, nabízejí je ve více stylech, barevných provedeních a dokonce v ucelených řadách v kombinaci stojací a stolní lampy.

Ať už díky svému interiéru preferujete moderní typy nebo rustikální provedení, svítidla se stmívačem, či nikoliv, vždy máte na výběr ze stovek produktů v mnoha kombinacích. Inspirací vám mohou být i fotografie, které byly dodány internetovým obchodem www.uni-svitidla.cz.

20.08.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444