Štěrkové rohože pro zpevnění štěrkových cest

Prošli jste se někdy na vysokých podpatcích po štěrkovém chodníku? Ani jízda s kočárkem, na kole nebo invalidním vozíčku po nezpevněné štěrkové cestě není vůbec snadná. S řešením - štěrkovými rohožemi Nidagravel - přichází společnost Floravil.

Nejednoho dokáže chůze na nezpevněné štěrkové ploše potrápit. Podpatky se zabořují, po autě zůstávají na cestě vyjeté koleje. Alternativu pevného a stabilního povrchu nabízejí štěrkové rohože Nidagravel®.

Rohože se skládají z voštinových buněk o šestistranné struktuře a průměru 49 mm. Instalují se na zarovnanou plochu a pak se zasypou šterkem. Rohože je možné pokládat i do mírného svahu, a to do převýšení 15o. Díky přivařené geotextilii na spodní straně rohože se nemusíte obávat prorůstání plevele nebo tvoření kaluží (textilie propouští vodu). Textilie také zabraňuje propadávání štěrku do podkladu, a tak rohože tak nevyžadují dodatečné dosypávání dalšího štěrku. 

Štěrkové rohože najdou uplatnění na všech příjezdových komunikacích nebo veřejných prostranstvích. Díky stabilnímu povrchu usnadní jízdu na parkovišti, chůzi na cestách v zahradách, na chodnících, terasách, hřbitovech, kempech, zahradních restauracích nebo třeba golfových hřištích.

Výhody šterkových rohoží

Vedle stabilizace povrchu bývá ceněna jejich vodopropustnost. Díky rychlému vsakování dešťové vody se na cestách zpevněných rohožemi Nidagravel® netvoří louže. 
 

Rychlá pokládka

Rohože položíte sami a za velmi krátkou dobu. Potřebujete vést chodníček kolem stromů, keřů nebo třeba plotu? Díky snadnému řezu je můžete snadno tvarovat podle daného prostoru. 
 

Už žádný plevel

Už vás nebaví nekonečné protrhávání plevele na vašich chodnících? Štěrkové rohože zabraňují prorůstání plevele a navíc tak eliminují další používání herbicidů proti růstu trávy a plevele. Na rozdíl od klasické dlažby si rohože zachovávají stálou barvu a nesetkáte se u nich s usazováním mechů. 
 

 

Štěrkové rohože - formáty a zatížení

Rohože Nidagravel® jsou vyráběny v několika formátech a pro různá zatížení:
  • Nidagravel 129 - rohož velikosti 120 x 80 x v. 2,9 cm pro zatížení do 250 t/m² - na skladě v Hořovicích, prodej i po jednotlivých rohožích.
  • Nidagravel 130 - rohož velikosti 240 x 120 x v. 3 cm pro zatížení do 300 t/m² - na skladě v Hořovicích, prodej i po jednotlivých rohožích.
  • Nidagravel 140 - rohož velikosti 240 x 120 x v. 4 cm pro zatížení do 400 t/m² - dodání celých palet přímo z výroby do 10 dnů.
Štěrkové rohože jsou vyrobeny z polypropylenu. Jsou plně recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí. V případě poškození můžete rohož snadno vyjmout a vyměnit.

bydlinek Získejte více informací, setkejte se osobně s prodejci
Přijďte na veletrh For Arch 2016, který se koná ve dnech 20. - 24. září 2016, a navštivte stánek společnosti Floravil. Vedle štěrkových rohožích Nidagravel® bude firma představovat květináčovou vertikální zahradu pro interiér i exteriér a mnoho typů květináčů, včetně samozavlažovacích, pro velké rostliny, s možností nasvícení atd. 

Zajímá vás, jak vzniká vertikální zahrada? Podívejte se na přiložené video s montáží. 

13.09.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444