Stavebnice pro opěrnou zeď

Lze vybudovat opěrnou zeď nebo terasu, aniž by bylo třeba vyzdívat základ? Odpověď zní ano. Takto výhodné řešení umožňuje skládací systém Novablok, který využívá princip pero - drážka, odvozený z osvědčené stolařské spojovací techniky. Novablok má i příjemný vzhled - připomíná klasický kámen a na trh se dodává v několika odlišných barevných odstínech.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Opěrné zdi Novablok od společnosti NOVABRIK CZECH se vyznačují vysokou pevností, nízkou nasákavostí, snadnou stavbou a vysokou životností, prvky systému lze přitom použít i opakovaně. Novablok nevyžaduje při stavbě použití malty, lepidel ani kotevních šroubů či kolíků. Bloky se jednoduše skládají na sebe a spojují patentovaným perem a drážkou; ty zajišťují jejich přesné uložení a pevné spojení. K velkým výhodám využití tohoto systému patří nejen snadná instalace, ale také minimální údržba.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Architektům, stavitelům a investorům nabízí Novablok flexibilitu a mnohostranné využití. Stavebnice je ideálním způsobem podchycení svahů a mezí v prakticky libovolném terénu. Může být využita k efektnímu řešení vzhledu nádvoří, teras nebo parkovišť. Systém je vhodný jak pro stavby méně namáhaných opěrných zídek s výškou do 1,5 m bez použití armovací sítě, tak i pro stavby vysoce namáhaných opěrných zdí v dopravním stavitelství za použití armovací sítě Fortrac.
13.02.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444