Stavební veletrhy letos ještě větší

Stavebnictví láká každoročně tisíce zájemců a pro ty je letošní rok ve znamení 13. ročníku Stavebních veletrhů Brno 2008. Ty otevřou své brány již ve dnech 22 – 26. dubna 2008. U příležitosti zahájení Stavebních veletrhů Brno a současně jako vrchol veletržní sezony se uskuteční oslava 80 let od vzniku unikátní funkcionalistické stavby Brněnského výstaviště s dominantou pavilonu A.

Stavební veletrh Brno 2008 na základě dobrých zkušeností probíhá jako propojení tří projektů: IBF, SHK BRNO a URBIS INVEST. Největší z nich je mezinárodní stavební veletrh IBF, který pokrývá prakticky všechny oblasti stavebnictví – realizace staveb, stavební řemesla a technologie, otvorové výplně, stavební materiály a výrobky, stavební stroje, stavební konstrukce, stavební chemii a mnohé další. SHK představuje nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen, ale prezentují se tu rovněž výrobci a dodavatelé vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách. Současně jsou v rámci projektu již popáté rozvíjeny nomenklatury s tematikou ELEKTRO, které zahrnují obory osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov. URBIS INVEST je v zemích střední a východní Evropy jedinečným projektem, původně založeným na prezentaci technologií pro města a obce. Na základě rostoucího zájmů vystavovatelů a odborných návštěvníků byl doplněn o oblast investic, financí a realit. Pro veletrh URBIS INVEST byl v letošním roce vyhrazen pavilon B, který by sem měl stát „Business Clubem“ Stavebních veletrhů. Jeho koncepce je zaměřena výhradně na vysoce odborného B2B návštěvníka. Vedle sebe se tu představí realizátoři staveb, investiční příležitosti, developerské projekty a samosprávné celky ze zemí CEE.

Na Stavebních veletrzích Brno, jako na jednom z pěti největších veletrhů v oboru, se pravidelně účastní okolo 1 500 firem z celého světa a každoročně se sejde více než 90 000 lidí. Z toho minimálně 4 000 návštěvníků jsou ze zahraničí. Je to místo obrovské koncentrace zájemců o daný obor, ať už z řad odborné (69 %) nebo laické veřejnosti, konkurence nebo nových spolupracovních možností. Maximální účasti se letos těší oblast stavebních strojů, která má v tuto chvíli plochu více než 22 000 m2. Přihlášeni jsou již všichni lídři trhu stavebních strojů, jmenujme zejména Phoenix – Zeppelin, Terramet, Kuhn – Bohemia, Volvo, Agrotec a Kohlstein nebo Liebherr – stavební stroje. Také na poli veletrhu ELEKTRO se účast zajímavě rozrůstá. Letos se poprvé a doufejme, že ne naposled, účastní i firma Le Grand, která se společností ABB patří ke špičce ve svém oboru. V oboru tepelné techniky a kotlů byl už v lednu vyšší počet přihlášených než v minulém roce na samotném veletrhu. Z vystavovatelů jmenujme např. společnosti Viessmann, Buderus, Dakon nebo Korado. Klimatizační a vzduchotechnická revoluce prezentována od Pragoclimy, Atmosu nebo Microwell. A nakonec poutavé přehlídky novinek v koupelnovém designu od Ravaku, Laufenu nebo Sanitecu.Nebudou chybět ani účastníci z řad odborných asociací a cechů.

Zvýrazněná témata letošních veletrhů jsou „Stavební stroje“ a „Bytová výstavba“. Sestava doprovodného programu je vždy také ovlivněna aktuálními tématy, letos především nedostatkem kvalitních pracovních sil v oboru stavitelství, který je nepřímo spojen se stálým nárůstem bytové výstavby. Stavební veletrhy Brno se snaží plnit také edukační funkci a posílit povědomí o oboru stavebnictví.

Pro usnadnění přihlášení na tento event jsme zavedli registraci přes internet, kdy si jednoduše účastník vyplní formulář, vytiskne si rezervační potvrzení, které mu po zaplacení na pokladně veletrhu bude vyměněno za plně platnou vstupenku se slevou 50 %. Pro větší pohodlí jsme zavedli další on-line služby. Přes přímý odkaz nebo přes odkaz na webových stránkách je možné si objednat vše potřebné pro prezentaci firmy.
20.02.2008
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444