Stavební ráj EDEN 3000

Co patří ke stavebnictví víc, než kompletně postavené, designově vyladěné a zcela zařízené rodinné domy. Na samotných stavebních veletrzích prezentují firmy jednotlivé nástroje, materiály, produkty i investiční možnosti.

V Národním stavebním centru EDEN 3000, jenž je součástí Stavebních veletrhů a zároveň stálou expozicí, je k vidění výsledek spojení všech částí stavebního sektoru dohromady – kompletně vybavené rodinné domky. V areálu výstaviště se nachází celkem dvanáct montovaných, provozuschopných staveb od řady společností. Kromě nich jsou zde na volných prostorách k vidění bazény, zastřešení, dlažby i venkovní úprava zeleně. Na celé expozici se podílí asi sto šedesát výhradně českých firem, které vyrábějí či zprostředkovávají výrobky v sortimentu od vytápěcí techniky, přes kuchyňské linky až po věšáky na ručníky.


Provoz Stavebního centra EDEN 3000 zajišťuje Národní stavební centrum, dceřiná společnost Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Mezi jeho služby nepatří jen samotná prezentace vzorových domů, ale také vzorkovna stavebních materiálů, kompletní odborné stavební poradenské služby a pořádání vzdělávacích seminářů.


Podle ředitele Národního stavebního centra Rudolfa Böhma je EDEN 3000 celoročním pokračováním jarních stavebních veletrhů. Prvotním cílem bylo vytvoření unikátního projektu. Ten zůstává výjimečný dodnes, devět let po jeho zahájení, neboť nikde v republice nemá obdoby. „Dnešní cíl je takovou mou osobní vizí. Chtěl bych projekt rozvíjet dál v duchu centra poskytujícího informace z celého spektra stavebnictví, který by byl ale přístupný jak široké veřejnosti, tak odborníkům,“objasňuje Böhm. Podle něj se novinky zavádějí do expozice průběžně, například letos plánuje postavení dvou nových montovaných dřevostaveb.


Centrum navštíví ročně přes sto dvacet tisíc lidí. Díky tomu náleží Stavebnímu centru další primát, protože nikde u nás se žádná výstava nemůže pyšnit takovou návštěvností. Podle Rudolfa Böhma se sem lidé chodí především inspirovat, stále častěji jdou ale i cíleně za určitým záměrem. Centrum se tak stává provizorním obchodním místem. „Perličkou bylo vymýšlení jména. Inspirovali jsme se centrem vzorových domů ve Vídni s názvem „Modrá laguna“. Chtěli jsme něco, co by podobně evokovalo ráj a zároveň symbolizovalo zavádění nových technologií v novém tisíciletí. A právě proto se dnes bavíme o Stavebním centru EDEN 3000,“ uzavírá Böhm.

20.04.2007 | Tisková zpráva - BVV
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444