Chytrý kontaktní gril
Skvělým parťákem vám bude například chytrý kontaktní gril od prémiové značky Sage The Smart Grill BGR840 opatřený teplotní sondou, jež je součástí grilu, a která vám pomůže připravit maso přesně podle vaší představy.
Udicí pistole pro výjimečný pokrm
Kdo je připraven, není zaskočen
Samotnému grilování předchází i důkladná příprava. Vybavte se proto náčiním, které vám usnadní fázi přípravy masa či zeleniny. Základem by měla být vhodná pracovní plocha, krájecí deska a obracecí silikonové kleště pro manipulaci s pokrmy na grilu. Kombinaci bambusu a nerezu doporučuje značka Lamart.Pro vaše pohodové hodování na zahradě či terase se vybavte ještě jednou vychytávkou – lapačem hmyzu, díky němuž se vyhnete otravnému poletování nočních tvorů nebo štípanců od komárů. Tuto praktickou věcičku od značky Sencor SIK 5000 využijete nejen zavěšenou, ale i stojící opodál. Její dosah je celých 30 m2. Dostupný za cenu 199 Kč.
Recepty na gril:
Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu
Ingredience 24 ks krevet s ocásky 1 sladký ananas 2 lžíce strouhaného kokosu 0,5 dl olivového oleje 1 lžíce hnědého cukru 3 lžíce másla špetka soli |
Příprava Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte a nakrájejte na plátky nebo větší kousky. Rozpalte gril Sage BRG840 na cca 200 °C, nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet). Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte jej zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte. Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem. |
Grilovaný lilkový hamburger s avokádem a houbami
Ingredience 1 lilek 4 ks žampionů 2 avokáda 1 citrón 50 g rukoly 2 rajčata 2 stroužky česneku 150 ml olivového oleje 150 g majonézy 50 ml sweet chilli omáčky 1 limetka 4 ks ciabatta |
Příprava Lilek omyjeme a nakrájíme ho na desce Lamart na plátky asi 1 cm silné. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Z žampiónů odstraníme nožičky a z vnitřní strany pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a osolíme. Lilky potřeme olejem a společně s žampiony pečeme na grilu z obou stran, aby byly hezky opečené. Na konec položíme na gril plátky rajčete a zlehka z obou stran opečeme. Avokádo vypeckujeme a vydlabeme. Lehce rozmačkáme vidličkou a smícháme s prolisovaným česnekem a pár kapkami limetky. Ciabattu podélně rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi. Spodní část potřeme majonézou, kterou jsme smíchali s chilli omáčkou a limetkovou šťávou. Poté na housku položíme lístky rukoly, ogrilovaný plátek lilku, který důkladně potřeme rozmačkaným avokádem na něj dva plátky pečeného rajčete a na konec ogrilovaný žampión. |