Staňte se mistrem v grilování. Soutěž o 3 sady BBQ koření

V srdci amerického grilovacího umění leží metoda "low and slow barbecue". Vyžaduje trpělivost a čas, neboť maso se pomalu peče při nízkých teplotách. Tímto způsobem se dosahuje neuvěřitelné šťavnatosti a intenzivní chuti. Klíčem k úspěchu je také správné použití koření. Američané mají dlouholetou tradici ve vytváření jedinečných kořenicích směsí, které maso nejen ochutí, ale i vytvoří perfektní křupavý povrch. Vy můžete zkusit štěstí v soutěži a vyhrát jednu ze 3 sad BBQ koření.

Naučte se grilovat po americku

Každý region má svou vlastní verzi kořenicí směsi. Například texaský rub se zaměřuje na jednoduchost s důrazem na sůl a pepř, zatímco Kansas City-style rub je známý svou sladkostí a komplexností. Tento rozdíl v regionálních chutích dodává grilování v USA jedinečný charakter.

Přestože jsou komerční směsi pohodlné a konzistentní, mnoho grilovacích nadšenců preferuje vytváření vlastních směsí. Tato domácí příprava umožňuje úplnou kontrolu nad složením a intenzitou chuti, což vede k personalizovanému grilovacímu zážitku. Vytváření vlastní kořenicí směsi je také zábavným a kreativním procesem, který dodává grilování osobní nádech.

Americké grilovací soutěže jsou vrcholem zážitku z BBQ. Tyto soutěže, rozšířené po celých Spojených státech, nabízejí půdu pro prezentaci mistrovských dovedností v grilování. Účastníci soutěží v různých kategoriích, od hovězího brisketu po kuřecí stehna, přičemž klíčovým prvkem úspěchu je použití kořenicí směsi typu 'rub'.

Rub, esenciální prvek amerického BBQ, je suchá směs koření vtíraná do masa před grilováním. Tato směs poskytuje hloubku chuti, pomáhá vytvořit atraktivní kůrku a zvyšuje celkovou chuťovou profilaci masa.



V soutěžním prostředí se hodnotí jak chuť, tak i prezentace masa, a správně zvolený rub může být rozhodujícím faktorem v těsném souboji. Rub obvykle obsahuje kombinaci sladkých, slaných a pálivých složek, jako jsou hnědý cukr, sůl, paprika a chilli. Profesionální grilmani často tají své recepty na rub, což dodává soutěžím vzrušující prvek tajemství. Tyto soutěže nejsou jen ukázkou dovedností, ale i oslavou společenství a tradic spojených s americkým BBQ.

Poznejte Low nad Slow BBQ díky peletovému grilu

Pro metodu 'low and slow barbecue', která je stěžejní v amerických grilovacích soutěžích, jsou obzvláště vhodné peletové grily. Tyto grily, poháněné dřevěnými peletkami, nabízejí jedinečnou kombinaci pohodlí a kontroly teploty, která je klíčová pro dlouhé a pomalé vaření masa. Peletové grily se těší velké oblibě díky jejich schopnosti udržet stálou a přesnou teplotu, což je nezbytné pro techniku 'low and slow'.



Jednou z hlavních výhod peletových grilů je jejich univerzálnost. Mohou fungovat jako gril, udírna i pec, což umožňuje experimentovat s širokou škálou receptů a technik. Díky automatickému podávání pelet a termostatu lze teplotu snadno nastavit a udržet, což umožňuje soustředit se na přípravu masa a koření, místo abyste museli neustále kontrolovat teplotu.

Další výhodou je konzistentní kouřová chuť, kterou paletové grily dodávají masu. Peletky jsou dostupné v různých typech dřeva, což umožňuje experimentovat s různými kouřovými chutěmi a najít ideální kombinaci pro jejich rub a marinády. Tato schopnost přizpůsobení dělá peletové grily ideální pro soutěžní BBQ, kde každý detail v chuti může rozhodnout o vítězství.

bydlinek Soutěž o 3 sady amerického BBQ koření
Zapojte se do soutěže, 3 šťastlivce odměníme balíčkem prémiového BBQ koření od GrilyKrby.cz. Nápovědu najdete na adrese: https://www.grilykrby.cz/. Soutěžit můžete do 1.března 2024. Výherci: O. Navrkalová, T. Hořejší, M. Holeček

21.02.2024 | redakce
  • GrilyKrby.cz

    Kamenná prodejna s více jak 80 vystavenými grily a 25 udírnami. Najdete u nás značky Weber,  Campingaz, Napoleon, Pit Boss, Borniak,  Bradley Smoker, Outdoorchef  a spoustu dalších.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444