Spotřebiče, které se starají za vás

Zdá se téměř neuvěřitelné, že na evropský trh vstoupila značka Whirlpool  teprve v 80. letech. V té době se zároveň začala zabydlovat v domácnostech v Kanadě, Brazílii, Mexiku, ale i ve vzdálené Indii. Po listopadu 1989 pak překročila také hranice střední a východní Evropy.

Název Whirlpool jakoby odkazoval k docela prvnímu typu výrobků, se kterým tato společnost s téměř stoletou tradicí vstoupila do historie. Pod tímto jménem však vyrábí své nenahraditelné pomocníky v domácnosti  teprve od roku 1950. Zakladatelský podnik, který vznikl v roce 1911 a vyráběl elektrické pračky a ždímačky, nesl název Upton Machine Co.
Jako Whirlpool Corporation pak od poloviny 50.let minulého století dodávala tato firma na trh automatické pračky, automatické sušičky prádla, chladničky a klimatizace a začala se pomalu prosazovat i za hranicemi USA.

Od svých prvních modelů, které dnes patří dávné historii, udělala závratný pokrok. K zajímavostem, ovšem zároveň k velkým úspěchům v šedesátých letech, patří unikátní zakázka od NASA - řešení vesmírné kuchyně, kde kosmonauti v beztížném stavu připravovali a konzumovali jídlo. Whirlpool Corporation spolupracovala na vesmírném programu Gemini a Apollo a také v současnosti vyvíjí pračky a sušičky pro připravovanou americkou vesmírnou stanici.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Na evropském trhu je dnes Whirlpool jedničkou. Vybavuje zde domácnosti především volně stojícími i vestavnými kuchyňskými spotřebiči,  automatickými pračkami a sušičkami. Nejvyhledávanější značkou se v poslední době stává také díky unikátní patentované technologii založené na elektrických senzorech, nazývané 6. smysl. Ta byla nejprve použita u mikrovlnných trub Whirlpool. Umožňuje, že v mikrovlnkách Whirlpool můžete jediným dotykem bez dalšího programování či nastavování zapékat ze zmrazeného stavu, ohřívat pevné i tekuté potraviny, nebo dokonce vařit v páře. Při každém procesu se spotřebič sám stará o optimální čas přípravy a kontroluje stav připravovaného pokrmu.

Chladničková verze technologie 6. smysl zase rozpozná, kdy je třeba zesílit chlazení a je tedy zárukou, že potraviny jsou skladovány v nejlepších podmínkách a zachovají si čerstvost a kvalitu po delší dobu.
Myčky nádobí a pračky Whirlpool vybavené 6. smyslem se nestarají jen o správný technologický postup, pohodlí svých uživatelů či úsporu jejich času, ale také o jejich peněženku: Nejlepší modely praček Whirlpool zajistí, že každý druh  textilie bude dokonale vypraný s nejnižší možnou spotřebou vody a energie v nejkratším možném čase. Nezáleží na tom, zda perete 1 kg hedvábného prádla, nebo plnou dávku s povlečením. Modely s technologií 6. smysl dokáží ušetřit až 30 procent vody, 15 procent energie a 45 procent času.

 

01.11.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444