Spolehlivé uzamykání s jedinečným systémem

Co nejúčinnější zabezpečení bytů, rodinných domů, komerčních budov a nejrůznějších firemních prostor před vloupáním, je dnes nezbytností. Jedná se také o obor, v němž dochází k neustálému vývoji. Zabezpečovací a zamykací systémy, které přicházejí na trh, aby vzdorovaly vynalézavosti zlodějů, jsou neustále zdokonalovány.

Za jeden z nejdokonalejších a nejspolehlivějších systémů zamykání je odborníky považován unikátní systém TOKOZ PRO, který přinesla na trh česká firma TOKOZ. Jeho základ je tvořen řadou otočných stavítek rotujících ve speciálních vložkách, které oddělují jednotlivá stavítka proti vzájemnému unášení a zároveň svým tvarovým propojením tvoří kompaktní rotor cylindrické vložky. Tento patentovaný systém se ovládá symetrickým klíčem, kterým lze otáčet až po úplném zasunutí klíče do vložky, což zabraňuje poškození vložky neoprávněnou, popř. neodbornou manipulací.

Unikátní systém proti nedestruktivním metodám vniknuknutí
K jedinečnosti této konstrukce oproti ostatním typům cylindrických vložek přispívá fakt, že ani po zasunutí klíče vložka není připravená k odemčení. K tomu je třeba ještě otočit klíčem o 90°, v této poloze se stavítka srovnají a teprve pak při dalším otáčení lze odemknout. Technologie TOKOZ PRO tak odolává spolehlivě stále obávanějším nedestruktivním metodám neoprávněného vniknutí, které nezanechávají žádné zjevné poškození. Představuje zabezpečení proti planžetování a vyhmatání i běžnému odvrtání, systém je stoprocentně odolný proti tzv. bumpingu, tedy otevírání cylindrických vložek pomocí speciálního klíče.

Odolnost proti nepříznivým vnějším podmínkám
Kromě mimořádné bezpečnosti a spolehlivosti, s nimiž chrání uzamčené prostory před nežádoucím vniknutím, vykazuje systém TOKOZ PRO a jeho uzamykací mechanismus, jehož komponenty jsou vyrobeny z nerezového materiálu také mimořádnou odolnost proti prachu, mrazu, mastnotám i vodě, což umožňuje bezproblémové použití i v extrémních klimatických podmínkách. Odolnost a dlouhou životnost dotvrzuje i fakt, že výrobce poskytuje na tyto výrobky pětiletou záruku.

Variabilní využití
Řada TOKOZ PRO  je koncipována tak, že její produkty lze zapojit do systému generální klíče nebo do systému společného uzávěru.
Zahrnuje cylindrické vložky, ale i visací zámky, speciální zámky a přídavné uzamykatelné mechanismy. Technologie umožňuje vytvoření několika uzamykacích systémů nadřazených a vlastních klíčů podle přístupových práv a snižuje tak na minimum celkový počet klíčů.
26.03.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444