Společnost MEIBES a TechCON nabízí špičkovou projekci a firemní verzi zdarma

Moderní uživatelské rozhraní, výrazná úspora času a kompletní dokumentace produktů i cenové kalkulace – to jsou jen některé z řady výhod výpočetního grafického programu TechCON ve spolupráci se společností MEIBES.

Tento software určený projektantům toho umí mnohem víc. V současnosti patří k nejmodernějším projekčním systémům na českém i slovenském trhu. MEIBES nyní přichází s příležitostí stáhnout si jeho neplacenou firemní verzi na webových stránkách. Společnost, která je vlastníkem české multilicence pro firemní verzi TechCON, rovněž zajišťuje bezplatnou uživatelskou podporu. Jaké jsou tedy hlavní parametry tohoto programu? A v čem spočívají jeho velké výhody ve srovnání s konkurencí?

bydlinek

Autorem výpočetního grafického softwaru TechCON je slovenská společnost ATCON. Na jejich stránkách www.atcon.sk je možné si zakoupit plnou verzi programu.

- Česká společnost Meibes nabízí na svých stránkách www.meibes.cz volně ke stažení firemní verzi zdarma. Ta vznikla ve spolupráci s firmou COMAP.
- Bezplatná verze TechCON-MEIBES + COMAP je doplněna o 4 nadstandardní moduly.

Prostorové zobrazení 3D 

TechCON je moderní grafický výpočetní software určený k návrhu a zpracování projektů ústředního vytápění. Tvoří ho dva navzájem propojené moduly: Tepelné ztráty a Ústřední vytápění. Jedinečnou předností tohoto programu je dokonalý přehled při výpočtu tepelných ztrát budov a při řešení projektové dokumentace. Na rozdíl od jiných programů umožňuje špičkové zobrazení v prostoru 2D a 3D. Ať už se to týká konstrukce a výšky stěn či třeba umístění radiátorů, v prostoru 3D se bezpochyby jedná o nejvěrnější podobu s reálným projektem. Ta umožňuje maximální přehlednost po celou dobu realizace. Program dále řeší dimenzování otopných soustav a jejich hydraulické vyregulování, včetně podlahového vytápění a specifikace prvků. 
 
TechCON načítá projekt ve formátech DWG či DXF, pozadí je možné načíst také ve formátu BMP. Pokud projektant dostane k dispozici půdorysy ve formátu obrázku, může si JPEG do BMP převést pomocí standardního programu „Malování“ ve Windows. Konečný výsledek je poté možné exportovat do souboru DXF a PDF, výpočty a specifikace pak do souboru HTML a XLS a PDF.
Projekt rodinného domu zpracovaný ve firemní verzi programu TechCON MEIBES + COMAP

Rozšířená nabídka modulů 

Další výhodou je modulární doplnění programu. Kromě standardních systémových prvků, které již jako jsou tepelné ztráty, vytápění a podlahové vytápění, je software TechCON rozšířený o řadu vysoce sofistikovaných modulů. Tyto nadstavbové moduly, jsou „šité na míru“ produktům MEIBES. Firemní verze softwaru je tedy jakousi vývojářskou kooperací TechCON-MEIBES ve spolupráci s firmou COMAP a nabízí mnohem koncepčnější řešení projektování. Systémové zpracovávání celku každého projektu bylo pro společnost MEIBES od samého počátku klíčovým měřítkem při vytváření doplňkových modulů. U každého z nich se nabízí možnost nadstavby a inovace. 
 

Multiformátové výstupy 

Zatímco starší verze výpočtových programů pracují již od zadávání dat po konečný výstup převážně na tabulkové bázi, moderní grafické rozhraní TechCONu nabízí zcela přehledné vizuální prostředí, kdy po celou dobu realizace návrhu dochází k propojování tabulkového výpočtu s grafickou projekcí. 
 
TechCON projektantům samozřejmě i nadále umožňuje zvolit si obvyklý tabulkový výstup. Uživatelé tohoto programu však zcela jistě ocení jednu z jeho největších výhod, která přináší nejen velkou úsporu času, ale i výrazný obchodní potenciál. Jde o formu projekčního výstupu s automatickým zpracováním dokumentace a kompletním výpisem produktů včetně jejich cenové kalkulace. Tento výstup lze poté bez úprav využít jako hotovou nabídku pro investora či objednávku pro velkoobchodníky. 
 

Vše na jednom místě 

Přestože je software TechCON doplněn o nadstandardní moduly společnosti MEIBES, pro uživatelskou práci v bezplatné firemní verzi nejsou žádné další doplňky potřeba. Uživatelé, kteří si firemní verzi programu TechCON-MEIBES + COMAP stáhnou, již mají k dispozici kompletní řešení instalačních systémů včetně automatické aktualizace softwaru. Další z výhod firemní verze tohoto programu je také technická podpora společnosti MEIBES, která novým uživatelům nabízí zprostředkování individuálních a online školení. Přestože moderní grafické prostředí tohoto softwaru může na první pohled svádět k obavám z větší uživatelské a časové náročnosti, opak je pravdou. Grafické rozhraní, které TechCON nabízí, je mnohem přehlednější jak pro začátečníky, tak pro pokročilé projektanty. Kromě toho navíc získají přístup k dalším možným inovacím a systémovým nadstavbám, které už starší verze projekčních softwarů neumožňují. Zkušenější generace projektantů pro změnu jistě ocení, že s tímto softwarem mohou při realizaci projektu dosáhnout značnou úsporu času.
Hotový projekt zpracovaný v projekčním programu TechCon Meibes + COMAP 
05.11.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444