Spojení exotického dřeva, hliníku a kortenu

Dům, který vám dnes představíme, je prototypem moderního bydlení dneška. Nachází se v malebné krajině na okraji Prahy a k jeho výstavbě byly použity výhradně přírodní materiály. Kolemjdoucí na první pohled zaujme tvarové i půdorysné řešení domu. Ten sestává ze dvou do sebe vetknutých objektů. Hlavní objekt je otočený směrem do ulice, je dvoupodlažní se sedlovou střechou. Na něj navazuje jednopodlažní objekt s plochou střechou, který vybíhá do zahrady a uzavírá mohutné atrium.

Střechu pokrývá a chrání hliníková střešní krytina PREFALZ v barvě P.10 antracitové. Díky své poddajnosti se PREFALZ klempířům výborně zpracovává a navíc při své extrémně nízké hmotnosti jen cca 2,2kg/m² se snadno přepravuje a vynáší na střechu. PREFALZ tak trochu mate tělem. I přes svou nízkou váhu se však jedná o silný materiál o tloušťce 0,7mm s mimořádnou odolností. Tato drážková krytina je výjimečná i tím, že ji lze montovat na střechu s velmi nízkým sklonem a to již od 3° za použití dodatečných opatření specifikovaných výrobcem.

Když se zaměříme na obvodový plášť domu, zjistíme, že je nekonvenčně řešen. Masivní prosklené plochy jsou ve fasádě doplněny obkladem z exotických dřevin v kombinaci s hliníkovými fasádními lamelami PREFA Siding v barvě P.10 antracitové. Lamely Siding propůjčují objektu moderní vzhled. Výhodou je, že Siding lze montovat svisle, vodorovně nebo diagonálně. K dispozici jsou fasádní lamely v mnoha standardních barvách, šířkách a délkách. Kromě vzhledu oceňují majitelé také odolnost výrobku proti korozi a povětrnostním vlivům.


PREFA své produkty vyrábí výhradně v Rakousku a v Německu. Na výrobky v kvalitě barvy P.10 poskytuje výrobce silnou 40letou záruku a to, jak na materiál, tak na stálobarevnost. Záruka přitom není omezena nadmořskou výškou, což je výjimečné. I proto jsou hliníkové výrobky PREFA tak oblíbené a lze je velmi často spatřit i v horských oblastech v nadmořských výškách nejen Krkonoš, ale i Alp, např. v La Grave v 3.450 m n.m.

Hliníkové výrobky PREFA se těší velké popularitě prakticky v celé Evropě. Kromě špičkové kvality, mimořádných záručních podmínek, možnosti montáže na střechách s nízkým sklonem je to i díky kvalitní síti technických poradců, kteří poskytují poradenství a servis na vysoké úrovni. Jedná se o značku s více než 75letou tradicí ve výrobě hliníkových střešních krytin. Když k tomu přičteme přirozené vlastnosti hliníku, který nerezaví a je extrémně odolný vůči povětrnostním vlivům, pak zde máme ideální produkt, na který se můžete spolehnout.
Pro ty, kteří by chtěli vidět, jak může vypadat jejich dům s hliníkovou střešní krytinou či fasádou, je k dispozici PREFA konfigurátor pro střechy a fasády. Konfigurátor je zdarma a není nutná žádná registrace. Pro další inspiraci lze zavítat také do galerie referenčních objektů. Mezi objekty lze filtrovat dle produktu, barvy či regionu.

Kdybyste chtěli hliníkové produkty firmy PREFA vidět na vlastní oči, můžete zavítat na blížící se veletrh FOR ARCH, který proběhne od 19. - 23. 9. 2023 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Firma PREFA bude mít stánek B08 v hale č. 2. Volnou vstupenku si můžete vygenerovat již nyní prostřednictvím webových stránkách zde.

Další možností je návštěva pobočky firmy PREFA se vzorkovnou. Pobočka se nachází v Horních Počernicích v Praze. Doporučujeme se domluvit předem po telefonu, aby se vám mohl věnovat technický poradce, který vám produkty rád ochotně předvede a objasní případné technické dotazy. Těšíme se na vaši návštěvu!

21.08.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444