Špagety Carbonara
Množství: 4 porcePříprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Náročnost: velmi snadné
Ingredience 400 g těstovin 250 g slaniny 150 g parmazánu 5 žloutků sůl a pepř |
Příprava Dejte vařit těstoviny do osolené vody a nechte je vařit po dobu uvedenou na obalu. Náš tip: Některé indukční varné desky mají funkci pro expresní var velkého množství vody – pomohou vám šetřit čas. |
Než se těstoviny uvaří, nakrájejte slaninu na kostičky a opečte ji v hluboké pánvi na trošce olivového oleje. Až bude opečená, sundejte pánev z plotýnky. Na jemném struhadle nastrouhejte sýr.
Z uvařených těstovin odeberte jeden hrneček vody stranou. Přibližně 100 ml vody z těstovin nyní odlijte ke slanině a společně povařte. Těstoviny slijte.
Do bublající vody v pánvi přidejte přibližně polovinu nastrouhaného sýra, stáhněte plamen, a přidejte žloutky – měly by zůstat vláčné a neměly by se srazit. Podle potřeby přidávejte i odebranou vodu z hrnečku (čím více vody, tím řidší omáčka). Vidličkou nebo metličkou dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Do krásně hladké omáčky hned přidejte těstoviny, promíchejte a už dál nevařte!
Máte hotovo a můžete podávat. Připravenou porci na talíři lehce posypte pepřem a zasypte strouhaným sýrem.
Šikovná deska s nekonečnými možnostmi
Zdroj: www.mora.cz