Snadné a funkční řešení malého dětského pokoje pro více dětí

Jste klasická česká rodina skládající se z otce, matky a dvou či tří dětí? Bydlíte v panelovém domě v bytě optimálně 3+1? Potom jistě budete souhlasit, že vytvořit zde dětský pokoj, který bude moderní, pěkný a bude plnit všechny funkce a potřeby dětí, je docela oříšek. Víme jak na to - poradíme vám.

V dětském pokoji se děti musí cítit dobře, pokoj by měl být útulný s prvky, které rozvíjejí fantazii dětí a zároveň jsou hravé a veselé. Neméně důležitá je potom bezpečnost dítek, proto bychom měli upřednostňovat nábytek s oblými rohy i měkčenými hranami. Další velmi oblíbený a často používaný bezpečnostní prvek je tzv. pomalé zavírání, které zabraňuje dítku skřípnout si ruku do dveří či šuplíku. Nezapomínejte také, že každé dítě potřebuje kromě prostoru na spaní, odpočinek a hraní i spoustu úložného prostoru pro své „poklady“. Učíme tak děti od malička se starat o své věci, zároveň si tak uvědomují, že čas od času je potřeba hračky uklidit na své místo. Jednotlivé „zóny“ – spací, volnočasová a pracovní - by na sebe měly navazovat, ale vzájemně se nenarušovat. To je velmi důležité dodržet, aby se dítka nerušila ve spánku či při psaní úkolů.

Prostor na spaní

Stále oblíbenější se v dnešní době stávají patrové postele a to jak pro sourozence, tak i pro jedináčka. Letošním hitem je velmi důmyslný design patrových postelí, z dílen tradičního francouzského výrobce, který umožňuje velice flexibilní vybavení celého pokoje. Tím je například kolekce nazvaná GRAVITY.
Pro jedno dítko v pokoji se prostor pod horním lůžkem dá využít pro pracovní stůl školáka či pod postel umístit komodu nebo jiný potřebný kus nábytku nebo jej můžete nechat zcela volný a využívat jako hrací koutek pro předškoláka.

Na fotografii našeho návrhu se jedná o pokojík určený jednomu klukovi.
 
Na další fotografii vidíme pokoj navrhovaný pro dvě dítka, kdy je prostor pod horním lůžkem využit pro spodní lůžko a zároveň i umístění již zmíněné komody, která v předcházejícím návrhu stála samostatně. Velkou výhodou tohoto rohového provedení je to, že schůdky, lůžko i komodu lze umístit na obě strany, tzn. lze postel umístit do všech rohů v místnosti. Dvířka komody mohou zůstat v přírodním provedení nebo můžete zvolit jeden ze tří různých polepů.

Na první fotografii je polep s tématikou komiksů, pro kluky, na druhé je pak tematika New York, vhodná do pokoje určeného dívce a klukovi nebo starším dětem. Na následující fotografii je pak komoda opatřena polepem růžovým, hodícím se do pokoje děvčat.

Zde můžeme využít šuplík pod postelí jako třetí lůžko, případně jej ponechat prázdný a získat úložný prostor pro jiné účely. Zadní stěny postelí jsou navíc vybaveny kabelovými vývody, pro bezpečné umístění stolních lampiček. Integrované stabilní schůdky jsou potom opatřeny protiskluzovými pásy, což má zase významný vliv na bezpečnost dětí.

Všechny návrhy jsou z identické kolekce nábytku, která je v základním jasanovém, respektive popelavě bílém odstínu a sami vidíte, že výsledný vzhled celé místnosti mění výmalba, vhodně použité dekorace a doplňky. Tím se dostáváme k tomu, že všechny tři návrhy lze flexibilně sestavit nebo jednoduše změnit a pokrýt tak vaše individuální potřeby. Pokud pokoji obývá více dítek, je zapotřebí myslet na to, aby každé z nich mělo své soukromí a svůj vlastní prostor pro ukládání věcí, hraček i učení. U kolekce nábytku Gravity nám toto poskytují police u postelí, komody i psací stůl s policemi. Důmyslný, ale jednoduchý design celé kolekce zajišťuje jedinečnou cenu celé sestavy, kdy kompletní pokoj pro jedno dítko vyjde na neuvěřitelných 13 701 Kč, a pro dvě i tři děti necelých 16 000 Kč.
 

Prostor na práci i učení

Pracovní stůl potřebuje nejen školák a student, ale i předškoláček, který jej využívá na kreslení. Zde doporučujeme volit tzv. rostoucí nábytek, protože pro správný vývoj a růst dítka je nezbytné zvolit odpovídající výšku stolu a židle. U rostoucího nábytku tuto výšku můžeme velmi snadno nastavovat tak, aby vyhovovala aktuálním potřebám.
 

Prostor pro volný čas

I v malém pokojíčku by mělo zůstat dostatek volného místa pro pohyb, hraní či relaxaci. Charakter této zóny by se měl odvíjet podle zájmů dítěte. Pokud si rádo hraje na zemi, bude zapotřebí dostatečně prostorná volná plocha. U starších potomků bude pravděpodobné řešení souviset s pohodlným sledováním televize či poslechem hudby. K tomu využijte prvků nábytku s možností snadného posunování, které v době, kdy nejsou potřeba, jednoduše odsunete například do rohu místnosti, kde nebudou „zavazet“.
 

Nezapomeňte na osvětlení

Základem by mělo být stropní svítidlo, které dostatečně nasvětlí všechny i tmavší kouty místnosti. Dalšími prvky jsou pak stolní lampičky na nočním stolku či policích u postelí. Na pracovním stole by pak měla být lampa s možností nastavení výšky a směru dopadu světla.

Pokud vás naše nabídka zaujala nebo chcete radu, neváhejte oslovit naše odborníky v nábytku Aldo, kteří mají s nábytkem dlouholeté zkušenosti. Dětských pokojů máme v nabídce širokou škálu, stejně tak i nábytku do ostatních místností ve vašem bytě či domě. Navíc jako jediný prodejce nábytku v ČR dovážíme zakoupený nábytek vlastními vozidly a zcela ZDARMA! Na vybraný nábytek potom poskytujeme prodlouženou záruku až sedm let.
31.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444