Ingredience čerstvé okurky váhově stejné množství vyzrálého vodního melounu sůl citron nebo limetka trocha vody na marinádu |
Postup Okurky oloupeme, zbavíme měkké části a nakrájíme na kostky nebo z nich tvořítkem vykrájíme kuličky a dáme je do lednice asi na hodinu marinovat do nálevu, který připravíme z vody, citronové nebo limetkové šťávy a soli. Občas promícháme. Pak kulatým tvořítkem nakrájíme i dobře vychlazený meloun. Okurky vyjmeme z marinády, smícháme s melounem a rozdělíme do misek. Podáváme dobře vychlazené. |
Slavnostní okurkový salát s melounem
Okurky a melouny jsou botanicky blízcí příbuzní, není proto divu, že i chuťově mohou velmi příjemně ladit. Jako v tomto osvěžujícím a atraktivně vyhlížejícím letním salátu, kterým můžete v letních vedrech potěšit