Sladké sny - v bezpečí a pohodlí

Bydlínkova soutěž o luxusní dětskou postýlku

Zdravý spánek dětí je pro jejich další vývoj velmi důležitý. Zejména u kojenců a batolat je ale důležitý také pro rodiče, jejichž povinností je k plačícímu miminku vstávat. Ke klidnému spaní maminek i tatínků přispěje nejen sladce spící ratolest, ale i pocit jistoty, že je uloženo v postýlce, která mu poskytuje naprosté bezpečí. Přečtěte si, jak by měla taková postýlka vypadat a zúčastněte se soutěže o jeden skutečně vzorový exemplář.

 

Bezpečná konstrukce postýlky a každé její součásti i kvalita materiálu, ze kterého je vyrobena, jsou  prvním a nejdůležitějším faktorem při jejich výběru. Nejčastějším problémem bývají nebezpečné mezery a otvory, ve kterých mohou uvíznout prsty, ruce či nohy nebo dokonce hlavička dítěte. Všímat si proto budeme vzdálenosti a tvaru příček, které by nemělo být možné jednotlivě vyjmout a jejich zakončení by neměla mít jedinou ostrou hranu. Na základě bezpečnostních studií je předepsaná vzdálenost mezi jednotlivými příčkami 6 cm.

Důležitá je i bezpečná výška bočnice nebo čela postýlky vzhledem k lehací ploše - u dětí do 6 měsíců by měla činit minimálně 30 cm, u dětí nad 6 měsíců minimálně 60 cm

Postýlka musí být samozřejmě pevná, protože jakmile se dítě postaví na nohy, nebude ji nijak šetřit; energické lomcování bočnicemi a testování odolnosti roštu poskakováním  je oblíbenou zábavou všech batolat.

Uplatnění všech potřebných bezpečnostních zásad a norem v praxi najdete u postýlek italského výrobce dětského nábytku PALI, jehož autorizovaným dovozcem a distributorem pro ČR je firma Svět postýlek. Postýlky PALI toho však nabízejí ještě více. Kromě přitažlivého designu těchto luxusních výrobků je to především řada nápadů, které rodičům usnadní manipulaci. Díky systému Practico lze např. snadno manipuovat s výškovým nastavením bočnic pouze pomocí jedné ruky: jemným tlakem kolena na spodní část bočnice ji snížíte do požadované pozice. Bočnice jsou uchyceny v praktických a bezpečných kolejničkách s tlumiči a lze je celé z postýlky vyjmout. Snadná je i manipulace s celou postýlkou, protože má čtyři kolečka, z nichž dvě jsou, jak nařizují bezpečnostní normy, vždy opatřena brzdou

Postýlky PALI jsou vyráběny z masivního buku. Typická je pro ně příjemná barevnost, jejímž základem je bílá. Veškeré použité barvy a laky jsou samozřejmě nezávadné a trápit se nemusíte ani v případě, že vaše dítě dělá to, co všechny ostatní - zkouší si na posýlce kvalitu svých zoubků. Proti okusování jsou totiž hrany vybaveny ochrannou vrstvou.

bydlinek

Soutěže s Bydlínkem

Postýlku SMART BOSCO značky PALI, kterou vidíte na obrázku nahoře, můžete získat v Bydlínkově první zářijové soutěži. Odpovíte-li správně na následující otázku, budete zařazeni do slosování a můžete se stát výhercem luxusního a bezpečného výrobku, který přispěje ke klidnému spánku vašeho dítěte i vás samotných. Nápovědu ke správné odpovědi najdete v tomto článku.

Soutěž byla dne 6.11.2011 uzavřena.
19.09.2011 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444