Sklo do kuchyně patří

Sklo. Materiál, který dokáže vykvést do krásy pod rukama sklářů nebo do dokonalosti za pomoci moderních technologií. Obklady a pracovní kuchyňské desky z tvrzeného skla jsou kombinací obojího. Skvěle vypadají a navíc předčí svými užitnými i fyzikálními vlastnostmi většinu tradičních materiálů.

Vynikající vlastnosti

Sklo má pro použití v kuchyni ty nejlepší předpoklady. Nejenom že má dokonale hladký povrch bez pórů, takže z něj snadno odstraníme všechny nečistoty vzniklé při přípravě jídla, ale plochu tvoří jediný kus beze spár. To zaručuje mimořádně hygienický provoz a jedinečný vzhled.
 

Proč je tak odolné?

Pracovní desky ze skla jsou extrémně tvrdé a odolné vůči rozbití. Nepoškodí je ani náraz tvrdého předmětu, upuštění nádoby či další drobné kuchyňské nehody. Účinně vzdorují chemikáliím a vysokým teplotám. Na desku dokonce můžete bez problémů odstavit hrnec přímo z plotny a nijak neohrozíte její povrch ani strukturu. Vyjímečné vlastnosti dodávají deskám nejmodernější výrobní postupy.

Proces výroby tvrzeného skla se nazývá kalení. Skleněné desky se zahřejí na teplotu převyšující 600°C a následné se prudce ochladí proudícím vzduchem. Tím dojde ke snížení teploty povrchové vrstvy skla, zatímco střed je stále zahřátý a má snahu se smršťovat. Tomu však brání už vychladlé vnější vrstvy, ve kterých vzniká tlakové napětí, které je vyrovnáno tahovým napětím ve středu desky. Tím dojde ke změně fyzikálních vlastností skla a značně se zvýší jeho pevnost a odolnost vůči změnám teploty.
 
 
Stejně důležitá jako správný výrobní proces je kvalitní montáž. Jen ta zaručí dlouhodobý bezproblémový provoz a odolnost desek. Společnost Alfastyl nabízí realizaci skleněných pracovních desek a obkladů od konzultace a zaměření až po montáž v rámci celé ČR a Slovenska.
 

Rozmanitost dekorů

Jak bude vaše nová pracovní deska vypadat je zcela na vás. V nabídce společnosti Alfastyl najdete skleněné desky a obklady ve více než 2000 odstínech, což je dostatečně rozsáhlá paleta pro každý interiér. Na často používané pracovní desky je vhodné speciální sklo Antiscratch, které je matné a má drsnější strukturu velmi odolnou vůči poškrábání. Povrch má dlouhodobě stálý vzhled.
 
 

Skleněné obklady

Použitím skleněných obkladů získá vaše kuchyně jedinečný vzhled. Design, barva či grafika mohou být sladěny s deskou nebo okolním vybavením. Na přání zákazníka může být obklad potištěn libovolným motivem, čímž jsou možnosti neomezené. Stejně jako skleněné pracovní desky jsou nenáročné na údržbu, hygienické a velmi odolné. Lze je použít i za varnou desku.
 
 

Skleněné stolové desky

Stylový a nadčasový vzhled skleněných stolů je přímo předurčuje k použití v moderních interiérech. Pokud je používán jako jídelní, oceníte zejména jeho snadnou údržbu za použití běžných čisticích prostředků.   
 
 

Pevné a rozkládací jídelní stoly a konstrukce na míru

Alfa Styl vyrábí na zakázku jídelní a kancelářské stoly a nástěnné police z hliníku, které se vyznačují vysokou pevností, variabilitou a kvalitou zpracování. V nabídce jsou jak pevné, tak rozkládací jídelní stoly vyráběné na přesný rozměr podle přání zákazníka. Hliníkové stoly jsou v designu moderní kuchyně velmi oblíbené. Bez problémů u nich lze kombinovat různé typy profilů a doplnit je stolovou deskou nebo poličkou ze skla, dřeva či kamene. K dispozici je 6 variant povrchové úpravy profilů z eloxovaného hliníku, ale na objednávku mohou být dále nalakovány ve všech základních odstínech dle vzorníku RAL.
 
 
Více informací najdete na www.sklenenyobklad.cz a www.alfastyl.cz.
19.03.2019 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444