Skleněné radiátory Heatroll jsou originální, mimořádně účinné a bezpečné

V moderních vzdušných a elegantních interiérech, v nichž se podařilo vše dokonale sladit, mohou rušivě působit stará, na pohled těžkopádná a k tomu často z hlediska energetické účinnosti nevyhovující otopná tělesa.

Pokud zařizujete nový dům nebo jste se při rekonstrukci odhodlali i k výměně radiátorů, rozhodně se vyplatí přistupovat k nim jako k nedílné součásti interiéru a přizpůsobit jejich vzhled stylu, ve kterém své bydlení vybavujete, trh totiž nabízí řadu zajímavých designových možností.

Perfektní vzhled dnes ale není a neměl by být tím jediným, čím se při vybavování bytu řídíme. Vše by mělo také splňovat určenou funkci a pokud jde o vybavení spjaté s energetickými nároky, je třeba myslet i na budoucí spotřebu.
Účinné radiátory Heatroll

S ohledem na vysoké estetické nároky a zároveň na sílící požadavek co největší úspornosti vyvinul český výrobce Cooltec Frýdek-Místek jedinečné radiátory Heatroll. Jsou vyrobeny z kovu a lakovaného bezpečnostního skla, od tradičních radiátorů se však liší i dalšími vlastnostmi.

Jejich teplovodní varianta využívá jednoduchého, ale velmi účinného konvekčního principu proudění vzduchu. Tyto radiátory pracují s velmi malým objemem vody, kterou stačí ohřát na 45 - 50°C. Vysokou energetickou účinnost i přes tuto nízkou teplotu vody zajišťují výměníky tepla. Teplo z radiátorů Heatroll zahřívá rovnoměrně a rychle okolní vzduch, který si přitom udržuje přirozenou vlhkost.

Výrobce nabízí také elektrické radiátory, které je možno používat jako samostatná otopná tělesa nebo jako designový doplněk k stávajícímu topnému systému. Od ostatních radiátorů tohoto typu, které jsou na trhu, se liší nižší teplotou skleněného povrchu (55°C - 65°C), na rozdíl od nich vás tedy neohrozí popálením. Větší bezpečnost zajišťuje patentově chráněná konstrukce - otopná folie tělesa je nainstalována na plechu, nikoli na skle. Velkou výhodou těchto radiátorů je také možnost přidat k otopné folii zadní elektrický konvektor. Výsledkem je dvojité sálání, které zaručí zvýšení výkonu. Integrovaný termostat naprogramovatelný na každou hodinu v průběhu celého týdne vám přitom ušetří značné množství energie.

Exkluzivní vlastnosti pak mají radiátory Heatroll Hybrid. Jejich design vychází z teplovodních radiátorů Heatroll, je ale doplněn topnou fólií, takže radiátor může využívat buďto teplovodní nebo elektrickou energii. Může ale běžet i na oba zdroje současně a zvýšit svůj tepelný výkon, což má své výhody zejména, pokud venkovní teploty extrémně poklesnou.

Kouzla se skleněným krytem

O nic méně než technické vlastnosti radiátorů Heatroll zaujmou jejich designové možnosti, které ocení zejména tvůrci interiérů. Skleněnou část radiátoru tvoří krycí panel, který je na první pohled jedinečným estetickým prvkem. Hodí se stejně dobře do odlehčených moderních interérů jako do prostor v historizujícím stylu. Může se stát výrazným solitérem nebo naopak nenápadným, decentním doplňkem.
Standardní nabídku tvoří čtyři základní tvary, barvu si zákazník může vybrat podle vzorníku RAL, u teplovodních radiátorů i z několika dřevěných dekorů. Elektrická verze radiátoru může mít buďto skleněný panel nebo také desku vyrobenou z recyklovaného drceného mramoru.

Navíc ale výrobce nabízí unikátní možnost vytvořit si radiátor podle vlastního vkusu a potřeb. Upravit lze velikost i tvar, vybrat si můžete nejen barvu, ale i neobvyklé úpravy povrchu skleněného krytu - lze na něj aplikovat různé dekorativní motivy technikou pískování, tiskem nebo s použitím dalších materiálů jako jsou kamínky, perličky apod. Lze tak vytvořit otopné těleso, které se svými rozměry i vzhledem dokonale přizpůsobí jakémukoli stylu interiéru, a stane se jeho nepostradatelným designovým doplňkem. Nemusíte se přitom  obávat, že při nejbližších úpravách interiéru vám originální vzhled radiátoru bude na obtíž nebo že se vám omrzí. Radiátory Heatroll jsou přesně tím prvkem interiéru, který vyhoví milovníkům změny. Jsou konstruovány tak, že stačí vyměnit přední skleněný panel a můžete získat radiátor zcela odlišného vzhledu.

K perfektnímu doladění interiéru nabízí výrobce skleněných radiátorů Heatroll také jedinečné skleněné parapety ve stejném designu. Vyrábějí se na míru z kaleného bezpečnostního skla o tloušťce  8, 10 nebo 12 mm v široké škále barev a tvarů.



25.01.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444