Sezona začíná - nejvyšší čas pořídit si zahradní nábytek

Co mají společného akácie, teak a eukalyptus? Ve všech případech jde o rostliny s širším spektrem využití, všechny tři ale především poskytují krásné, tvrdé a velmi odolné dřevo, které se mimo jiné výborně hodí k výrobě zahradního nábytku.

Pro někoho je zahrada zdrojem inspirující krásy, někdo dává přednost užitku z pěstování ovoce nebo zeleniny, někdo se raduje z obojího. Každý ale uvítá možnost jen tak si na zahradě posedět, posnídat nebo sem pozvat přátele. Nic z toho se samozřejmě neobejde bez vybavení zahradním nábytkem. Těm, kteří se bez složitého obcházení obchodů chtějí pro nastávající teplé měsíce připravit na příjemný odpočinek na zahradě včetně grilování, nabízí spolehlivé služby specializované e-shopy, které provozuje společnost TEXIM z Hradce Králové. Vybrané zboží firma dopravuje k zákazníkům zdarma vlastním rozvozem.
 
Do zahradní zeleně nábytek z přírodního dřeva

Dáváte-li přednost kráse přírodních materiálů a zároveň chcete, aby vám zahradní nábytek  sloužil delší dobu, volte lehátka, křesílka, židle, stoly, stolky i celé sety z kvalitního teakového, akáciového nebo eukalyptového dřeva.
 
Zejména akácie i eukalyptus sice vyžadují jistou péči a pokud by měly být vystaveny vlhkému prostředí, je třeba použít vhodnou impregnaci. Vyznačují se pak ale tvarovou stálostí, celkovou odolností a především krásným vzhledem.
 
Oblíbené jsou zejména zahradní sestavy 6+1, které poskytnou pohodlné posezení na zahradě nebo na terase domu celé rodině. Svým designem se hodí i do interiérů - do zimních zahrad nebo uzavřených verand. V nabídce od Teximu jsou navíc také samostatné lavičky, polohovací lehátka, křesla, stolky a židle.
 
 
Možná zahradu k dispozici nemáte a z nejrůznějších důvodů o ni ani nestojíte, bezesporu ale v jarních a letních měsících uvítáte alespoň posezení na balkoně. V takovém případě by se mohla hodit přinejmenším pohodlná polohovací židle nebo například sestava z akáciového dřeva složená z menšího skládacího stolku a dvou skládacích židlí, která nezabere mnoho místa a když náhodou potřebujete využít balkon jinak, dá se snadno uklidit.
 
 

Teakové dřevo - špičková volba

K nejkvalitnějším exotickým dřevinám patří teak, má skvělé vlastnosti a zářivý vzhled, který nejvíce vynikne, pokud se nábytek nijak povrchově neupravuje. Leštěním a dvojnásobným lakováním teakovým olejem s UV filtrem se ovšem zahradnímu nábytku z teakového dřeva prodlouží životnost a  je také velmi příjemný na dotek. Pokud vás láká tato nádherná dřevina, ať už v přírodním stavu nebo s povrchovou úpravou, hledejte svůj tip na e-shopu  naza.cz, který je zaměřen přímo na zahradní nábytek z teaku. V nabídce jsou atraktivní zahradní sestavy, ale i tady najdete samostatné stoly, křesílka, židle a zajímavé doplňky nebo i lehátka z teakového dřeva, které oceníte například u bazénu.

 

Moderní design z umělého ratanu

Vysokou odolností vůči nepříznivým vlivům se vyznačuje nábytek z umělého ratanu, který navíc nepotřebuje prakticky žádnou údržbu. Pro jeho výrobu se používá speciální vlákno z odolného polyetylenu, proto se neloupe, nepraská a na slunci nevybledne. Prakticky nezničitelná je kostra nábytku z umělého ratanu tvořená odolným bezúdržbovým hliníkem s antikorozní úpravou. Umělý ratan se dobře kombinuje s nejrůznějším dalšími materiály a umožňuje tak zajímavé designové zpracování.


 

Vše pro léto na zahradě

Grilování pod širým nebem se stalo oblíbenou rodinnou či společenskou záležitostí, při níž využijete vybraný zahradní nábytek, neobejdete se ovšem bez grilu. Společnost TEXIM nabízí na svém hlavním e-shopu také grily a grilovací jehly. Pokud nepatříte k těm, kdo si přípravu jídel na grilu vychutnávají  i s poněkud nudným otáčením klikou, pořiďte si tu buďto rovnou gril s motorem nebo k vašemu stávajícímu grilu samostatný motor s vypínačem, který vás této povinnosti zbaví.
 

Na e-shopech se zahradním nábytkem provozovaných firmou TEXIM si snadno vyberete také polstrování na židle, křesla i lehátka. Najdete zde i nejrůznější doplňky - od olejů na ošetření dřeva až po praktický eukalyptový servírovací stolek nebo luxusní pojízdný bar z teakového dřeva. Vaše léto na zahradě může být ovšem dokonalé, i když jste samotáři a k radosti vám stačí posedět si někde v tichém koutě zahrady na půvabné lavičce.

Peanut/Banana teaková lavice

Více o společnosti TEXIM

Společnost TEXIM je přímým dovozcem zahradního nábytku, který nabízí na svých e-shopech a rovněž ve vzorkové prodejně v Hradci Králové. Tato rodinná firma začínala na českém trhu již v roce 1991, nejprve jako velkoobchod s gumarenským zbožím a různými druhy těsnění, které prodává i dnes. Protože se firma postupem času dostala také k vlastní výrobě tesnění, zájemcům, kteří nenajdou potřebný produkt v nabídce, mohou si ho prostřednictvím webu teximtesneni.cz objednat na míru. 

02.05.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444