Automatizace domu zajistí úspory energií

Šetření s komfortem

Automatizace domu vyvolává představu luxusu spojeného s vysokými cenami. Kromě zlepšení komfortu bydlení a hračky pro milovníky nových technologií nic více nepřináší. Omyl! Pořízení automatizované domácnosti už nemusí představovat nedostupnou investici. A navíc s chytrým bydlením se ušetří na energiích. Jak?

HDL Automation s.r.o. nabízí sdružený modul, který jednoduše přemění dům v inteligentní dům. Jde o kombinovaný modul, jenž nahradí až 5 jiných: modul ethernetové brány, modul výkonových relé, modul stmívače, modul ovládání závěsů, modul k připojení klasických spínačů a okenních a dveřních kontaktů. Jinými slovy, jedná se o multifunkční prvek schopný ovládat celý byt či menší dům. Stále ale zůstáváme u stavebnicového systému značky Buspro, takže pokud časem systém nepokryje všechny požadované funkce, stačí dokoupit další prvek. Žádná centrální jednotka, která by se musela znovu programovat.
Systém rovněž umožňuje nastavení automatických akcí v závislosti na čase a vstupech ze senzorů. A zde se dostáváme k často diskutované problematice úspor. Asi není potřeba zmiňovat základní výhodu automatizace vytápění, že se topí, kdy je potřeba, v místnostech, kde je potřeba a aby bylo dosaženo nastavené tepelné pohody. Co více? Lze uvést jednoduchý příklad, světlo se po opuštění místnosti samo vypne nebo žaluzie se řídí polohou slunce, aby v zimě podpořily vytápění nebo v létě včasným zastíněním snížily teplotu a omezily tak potřebu klimatizace.

 
Uvedené funkce mohou být ovládány automaticky, např. řízení osvětlení podle venkovního svitu nebo uživatelem, a to nástěnnými ovládacími prvky či z mobilního telefonu odkudkoliv. Oblíbené bývají nastavené scény, kdy se např. stiskem jednoho tlačítka spánek, vypnou světla, zatáhnou žaluzie, vypnou vybrané spotřebiče a zapne se alarm. Přes aplikaci lze nahlížet stav každého pokoje, na dálku ho řídit, např. vypnout zapomenuté světlo prázdného pokoje nebo předem nastavit klimatizaci. A zase se šetří energie.

 
Fakt, že sdružený modul nahradí až 5 jiných modulů, se významně projeví nejen v jednodušší instalaci, ale zejména v pořizovací ceně automatizace domácnosti, která se stává dostupnou a využitelnou i v běžných bytech.
 
Pokud vás automatizace domů zaujala, přijďte se podívat do showroomu společnosti HDL Automation s.r.o. v Praze, Jihlavě či Ostravě nebo přes formulář na www.hdl-automation.cz kontaktuje náš tým, který vám kromě informací, cenové nabídky může vytvořit i projekt inteligentní elektroinstalace. 
09.02.2023 | PR
  • HDL Automation s.r.o.

    HDL Automation s.r.o. zastupuje na českém, slovenském, polském a maďarském trhu globální značky HDL, Myjordomus, CasaTunes, smart:)things, IQRC, RAYSGEM, HOTEZA, MATRIX SYSTEM a další. Dodává škálu produktů od jednotlivých prvků až po kompletní automatizační systémy budov – řízení osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení, ventilace, klimatizace, měření spotřeby energií ... Stabilní postavení HDL Automation s.r.o. na trhu je zajištěno díky mateřské společnosti GORDIC spol. s r.o. Během své téměř 30leté historie realizovala tato společnost mnoho inovativních řešení ve vývoji softwaru a integračních projektech.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444