Šest důvodů pro vinylové podlahy

Novou podlahu vybíráme s přihlédnutím na několik důležitých faktorů. Bude nás zajímat životnost podlahy, náročnost na údržbu, teplotní vjem a samozřejmě vzhled. Nová generace vinylových podlah se právem může ucházet o prvenství mezi ostatními podlahami. Přečtěte si šest důvodů, proč tomu tak je.

V čem se odlišují vinylové podlahy od podlah z jiných materiálů?

 

1. Odolné proti poškození

Vinylové podlahy oproti jiným podlahám odolají i v místnostech, které jsou náročnější na údržbu, a tak se nemusíte bát poničení. Jsou odolné proti vodě i drápkům domácích mazlíčků, a proto představují ideální řešení pro milovníky psů a koček.

 

2. Vzhledově jako dřevo, funkčně jako vinyl

Díky reliéfní struktuře nikdo nepozná, že se nejedná o skutečné dřevo, nýbrž o jeho praktičtější a levnější alternativu. Výhodou vinylu je i široká škála dekorů, které zahrnují i současně tolik žádaný moderní vzhled opotřebeného nebo recyklovaného dřeva s dokonalou reliéfní strukturou napodobující drobné praskliny, suky či "zářezy" po pile. Pokud tedy sníte o exotické podlaze za příznivou cenu, můžete si ji dopřát v podobě vinylové podlahy.
 

3. Už žádné studené nohy

Vinylové podlahy jsou jedinečné i v tepelné vodivosti, kdy mají až 4 krát menší tepelný odpor oproti laminátovým podlahám. Vinylové podlahy jsou maximálně vhodné pro použití podlahového topení, kdy se rychleji prohřejí a tím navodí pocitově teplejší dojem.

 

4. Minimální starosti s údržbou

Dřevěné podlahy mají jednu velkou nevýhodu - údržbu. Vyžadují průběžné lakování a pastování. Vinylová podlaha oproti jiným materiálům potřebuje jen minimum péče. Stačí nepořádek zamést či vyluxovat drobné nečistoty, vytřít vlažnou vodou a je hotovo.

5. Vinylovou podlahu položíte rychle a sami

Pokládka vinylové podlahy je velice rychlá a při použití lepidla (k uchycení k podkladu) zasychá už do tří hodin. Další nespornou výhodou je kombinování různých dekorů či materiálu. Při pokládce vinylu se vaší fantazii meze nekladou.

 

6. Už žádné klapání

Zejména v panelových bytech oceníte akustické vlastnosti vinylové podlahy. Už žádné klapání podpatků, nepříjemné dupání nebo vrzání. Díky vynikajícím akustickým schopnostem nemusíte okřikovat pobíhající děti nebo mít strach, když vám sem tam něco upadne.
Máte zájem dozvědět se o vinylových podlahách více? Kontakujte odborníky na kterékoliv prodejně BRENO.
05.10.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444