Senioři mohou bydlet důstojně, přesto bezpečně! Rezidence RoSa nabízí moderní a bezpečné bydlení pro seniory v Praze a Liberci

Rezidence RoSa Liberec, vzorový byt 2kk, obývák s kuchyní

Rezidence RoSa Liberec, vzorový byt 2kk, obývák s kuchyní

Stejně jako v celé Evropě i v České republice populace stárne. Lidé se dožívají vyššího věku a zvyšuje se i kvalita života. Kvalitně prožitý čas a soběstačné bydlení do co nejvyššího věku – to je služba komunitních domů Rezidence RoSa, které stojí v Praze a Liberci.

Tvůrci RoSy se inspirovali v zemích západní Evropy, kde podobné komplexy úspěšně fungují. Vychází z toho, že senioři nechtějí žít na okraji společnosti, ale chtějí být co nejdéle její aktivní součástí. Rezidence RoSa tak nabízí bezpečné bydlení v soukromí, kde má každý obyvatel svůj byt a sám se rozhodne, jaké služby chce využívat dle své potřeby – to vše v soukromí svého bytu.

 
Paní Hana Vladyková (82) v knihovně
RoSa Liberec. Před tím žila
v RoSe Praha a přestěhovala se za rodinou.

 
„Lokalita je úžasná, dostupnost městské dopravy umožnuje návštěvy nejen vnoučat, ale hlavně přátel podobného věku. My jsme byli nadšení od prvního momentu přesunutí jak rodičů, tak mojí maminky. Ta k pocitu nadšení a velkého díku, který až dojemně stále opakuje, jako velkou životní kliku, musela „dospět“, říká Hana Pešková, která má v pražské RoSe třiadevadesátiletou maminku.

RoSa ale není jen bydlení. Díky komunitnímu centru, které je součástí domu, mohou senioři trávit aktivně každý den. Na obou místech v RoSe probíhají pravidelně vzdělávací programy, cvičení, kurzy trénování paměti, taneční kurzy, přednášky, koncerty, výstavy a každý rok také unikátní akce-módní přehlídka. Součástí domu jsou také služby, jako je kadeřník, lékař, masér, restaurace a další.

Velkým bonusem je navíc Centrum RoSa otevřené veřejnosti. Zatímco byty tak zůstávají v soukromí, v centru se obyvatelé setkávají s lidmi z okolí. „Cílem bylo vybudovat místo, které nebude znamenat pro seniory uzavřený prostor (mají své byty a fungují bez omezení), ale pohodlné bydlení dle jejich potřeb a zároveň s tím centrum otevřené všem generacím, které nabízí různé aktivity pro celé rodiny. Důležitý je pro ně pocit, že jsou stále součástí společnosti, mohou se setkávat s přáteli i s rodinami bez omezení,“ upřesňuje Anna Ježková zakladatelka Rezidence a Centra RoSa. Kvalitní život po šedesátce může mít v RoSe každý. Rezidence RoSa každého překvapí – zatímco v Praze najdete divadlo, v Liberci chystají senioři otevření vlastního fitness.
 
Rezidence RoSa Liberec, FOTO: Tomáš Princ  

V rámci rezidence mohou senioři využít základní služby, a navíc je možné rozšířit nabídku podle individuálního zájmu a potřeb,  přímo v budově je praktický lékař. „Nejdřív jsem si říkala, že je to drahé. Když se ale podívám na ceny nájmů a služby, které v RoSe jsou, je to vlastně běžná cena. Pronajala jsem svůj byt a za peníze z nájmu si teď platím to, co potřebuji,“ říká jedna z obyvatelek RoSy, dvaaosmdesátiletá Milena Horská. Zaměstnanci RoSy každému poradí, jak nejlépe řešit právě jejich individuální situaci a potřeby a jak si upravit byt podle svého. „Samozřejmostí je použití vlastního nábytku a není ani problém vzít si s sebou zvířecího miláčka. Zkrátka u nás jsou senioři doma,“ říká Anna Ježková.



Rezidence RoSa Liberec může ještě pár volných bytů nabídnout k nastěhování, zájemci se mohou účastnit také dnů otevřených dveří, kde získají veškeré informace a mohou si dům i byt prohlédnout, případně se účastnit některé z akcí (nejbližší termíny 13.9., 11.10.).

Více informací najdete na www.rezidencerosa.cz nebo volejte na zelenou linku 800 800 750.
18.08.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444