Sedací soupravy a jejich správný výběr

Moderní sedací souprava Cruise

Moderní sedací souprava Cruise

Dobře vybraná sedačka je základním prvkem každého interiéru. Slouží k odpočinku i jako místo, kde se schází celá rodina. Na sedačce spíme, když nemáme kam uložit návštěvu, a trávíme chvíle pohody. Vybírejte sedací soupravu uvážlivě. Jedná se o dlouhodobou investici na několik let, sedačka by měla nejen dobře vypadat, ale také především sloužit.

Velikost soupravy

Nejdůležitějším bodem, který je třeba správně vyhodnotit, jsou rozměry. Před nákupem sedačky si dobře přeměřte místnost, do které ji chcete umístit. Není nic horšího než zjištění, že se vaše vysněná sedací souprava nevejde do pokoje. Pečlivě přeměřte dispozice místnosti, dříve než se pustíte do samotného výběru. Nepodceňte detaily, jinak se může stát, že souprava bude zasahovat do parapetu okna nebo blokovat dveře. Je důležité, aby se kolem sedačky dalo pohodlně chodit a zbylo v jejím okolí dostatek prostoru. I sebekrásnější sedačka sníží komfort celé místnosti, pokud bude zabírat příliš prostoru.
 

Materiál sedačky

Další důležitou volbou je materiál sedací soupravy. Mezi nejpopulárnější patří hovězí kůže a klasická látka. Kůže vypadá úchvatně v kombinaci s nábytkem z masivu. Společně vytváří atmosféru luxusu a pohodlí. Proto jsou kožené sedací soupravy oblíbené ve foyer různých firem, hotelů či administrativních budov, kde se hosté musí cítit dobře. Avšak klasická látka rozhodně může konkurovat kůži. Záleží na osobním vkusu, ale při správné kombinaci může látka působit ještě elegantněji. Hodně záleží na vybrané barvě, rozměru a dalším vybavení místnosti.
 

Styl sedací soupravy

Jak se říká, tisíc lidí - tisíc chutí. A u interiérového vybavení to platí dvojnásob. Proto existuje velké množství stylů sedacích souprav, ze kterých si vybere každý. Představujeme ty nejoblíbenější.

Rohové sedací soupravy

Rohové sedací soupravy nebo též "sedací soupravy do u" jsou oblíbeným řešením v menším interiéru. Dají se pohodlně umístit do jakéhokoliv rohu místnosti. Fungují jako výplň jinak přebytečného prostoru. Díky tomu, že je rohová sedačka rozdělená na dvě části, poskytuje komfortní posezení pro více osob. Ale ani ve větším prostoru se rohová sedačka neztratí. V současném interiérovém designu se často umisťuje doprostřed místnosti, čímž se stává dominantním prvkem a středobodem sociálního střetnutí.

Zleva: Souprava Oregon C1 v luxusním provedení od 72 650 Kč, souprava Logan od 106 155 Kč. Kam se hodí: Menší prostor Cena: Obykle vyšší

Rustikální sedací soupravy

Samotné slovo rustikální bylo označením pro statky, které byly pod správou šlechty. A právě rustikální sedací soupravy jsou oblíbené u movitějších lidí, kteří se za svůj majetek a společenské postavení nestydí. Jsou vrcholem elegance a dobře působí nejen v bytu či domě, ale i na chalupách. Jsou úchvatnou zdobností každého interiéru, který si zakládá na bohatém a movitém vzhledu. Rustikální sedací soupravy se vyrábí v mnoha variantách (kůže, látka) i provedení (rohové, do u). Nehodí se ovšem tolik do místnosti, která si zakládá na moderním vzhledu.

Zleva: Souprava Roger od 68 992 Kč, souprava Lord od 70 081 Kč. Kam se hodí: Luxusní, retro interiér Cena: Obvykle vyšší

Klasické sedací soupravy

Tyto sedačky jsou vhodné pro všechny vyznavače klasiky. Skvělou volbou pro ty, pro které jsou rustikální sedačky příliš staromódní a moderní příliš futuristické. Vyrábí se nejčastěji v kožené či čalouněné verzi. Vhodným zkombinováním barev se mohou stát dominantou prostoru. Klasické sedací soupravy jsou správnou volbou, která nezestárne a padne do jakéhokoliv prostoru.

Zleva: Klasická sedací souprava Desir od 38 508 Kč, souprava Exodus s celodřevěným rámem od 66 152,- KčKam se hodí: Klasický interiér Cena: Střední

Zámecké sedací soupravy

Zámecké sedací soupravy si vybírají opravdoví fajnšmejkři, kteří zbožňují luxus a bohatství a rádi to dávají najevo. Jedná se o nejdražší sedací soupravy, které přímo čiší luxusem a vzhledově působí jako esence kvality a poctivé práce. Hodí se do interiérů, které musí působit úchvatným a dechberoucím dojmem (zámky, luxusní restaurace a hotely, historická stavení). Jejich cena ovšem odpovídá kvalitě, často přesáhne hranici 200 000 Kč.

ZlevaSouprava Litz Taylor od 206 227 Kč, souprava Anastasia od 150 171,- Kč, souprava Cleo 159 445 Kč. Kam se hodí: Přepychový interiér (zámky, luxusní restaurace a hotely) Cena: Vysoká

Rozkládací sedací soupravy

Ze vzdušných zámků zpět na zem. Rozkládací sedací soupravy jsou vhodnou volbou pro běžné rodiny, které trápí malý interiér. Nabízí totiž elegantní možnost, jak uložit návštěvu, nebo jak se vypořádat s absencí samostatné ložnice. Do dětských pokojů je hojně využívanou variantou rozkládací souprava, která se dá přizpůsobit jako palanda pro sourozence. Rozkládací sedací soupravy mohou být kromě své praktické stránky hodnotné i z hlediska estetiky. Stačí si vyhrát s barvami a vybavením místnosti. 
Zleva: Souprava Peter od 87 780,- Kčsouprava Joker X od 82 390,- Kč. Kam se hodí: Menší prostory, dětský pokoj Cena: Obvykle nižší
Padly vám některé ze sedaček v článku do oka? Veškeré sedací soupravy můžete objednat v e-shopu isedacky.cz.
07.04.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444