Screenové rolety zajistí stín i soukromí

Nejmodernější postupy při konstrukci stínících prvků daly vzniknout tzv. screenovým roletám, které v sobě snoubí ty nejlepší vlastnosti z interiérové i venkovní stínící techniky. Díky tomu jsou schopny dokonale ochránit nejen vnitřní prostředí vašeho domova, ale i samotná okna či jiné prosklené plochy.

Klíčovou součástí screenových rolet je speciální nepropustná textilie, která je tvořena skleněným či polyesterovým vláknem s potahovou vrstvou PVC. Toto složení jí dodává řadu unikátních vlastností. Při stažení rolety je tato tkanina schopna část slunečního světla odrazit, část pohltit a část propustit, díky čemuž nedochází k přehřívání interiéru. Mimo to samotné rolety skvěle odolávají povětrnostním vlivům a další nepřízni počasí a jsou proto ideálním řešením pro interiér i exteriér. 
 
Rolety je možné ovládat manuálně, nebo vsadit na elektrický pohon. Novinkou je pak vnější látková roleta na baterie.

Venkovní screenové rolety

S elegantními screenovými roletami zastíníte malá i velká okna, pergoly nebo také balkony a terasy. Představují rovněž skvělý způsob, jak si zajistit potřebné soukromí. Stažená roleta typu screen zvenčí maximálně zastíní, vám ale zároveň nezabrání ve výhledu do okolního exteriéru. 
 
Posezení na pergole či terase může pořádně znepříjemnit ostré slunce, ale také prudký vítr. Nezapomínejte proto na výběr vhodného stínění. V současné době jsou v kurzu screenové rolety pro boční stínění pergol se systémem LOCKSREEN(ZIPscreen). Jsou extrémně pevné a odolné proti větru, jelikož stínící tkanina je uchycená ve speciálních vodících lištách. V uzavřeném stavu navíc slouží i jako síť proti hmyzu. Volbou tohoto typu stínění tak doslova zabijete dvě mouchy jednou ranou.

 

Vnitřní screenové rolety

Pokud vybíráte vhodné rolety pro váš interiér, doporučujeme se zaměřit právě na produkty typu Screen. Jsou ideálním řešením, pokud toužíte po odklonění přímých slunečních paprsků z vašeho domova, ale zároveň nechcete přijít o svůj výhled do okolí.
 
Screenová roleta je velmi vhodná do bytů i kancelářských prostorů, jelikož použitým stínícím materiálem je v podstatě síto, kterým prochází světlo. Díky tomu nedochází k odtržení vnitřních prostor a exteriéru. Z venkovní strany pak působí jako zatemňující látková roleta. To ovšem platí pouze při denním světle. V noci, kdy doma svítíme, dochází k opačnému efektu. Toto je třeba dobře zvážit při výběru každé látkové rolety a předem si tak ujasnit, jaký typ stínění bude pro váš domov nejvhodnější. Například do panelového domu, kde by okna vašeho bytu směřovala přímo do oken sousedů, by byla screenová roleta spíše nevhodná. 

 

Libovolný motiv a vzor

Vedle regulace slunečního světla plní dnes rolety funkci také designového prvku. Pokud hledáte do svého interiéru něco nevšedního, určitě vás zaujme roleta s potiskem, kterou je možné opatřit některým z našich vzorů, ale například také firemním logem či motivem dle vaší vlastní fotografie.
 
Screenovou roletu v různém designovém provedení si můžete také po domluvě prohlédnout v naší vzorkovně v Praze ve Stodůlkách.
 

Montáž nechte na nás

Namontovat screenové clony není jednoduché, proto vždy vsaďte na pomoc profesionálů. Rolety pro vás zaměříme, necháme vyrobit a namontujeme – vy si pouze vyberete barvu látky dle našeho vzorníku. Při tomto výběru věnujte pozornost také světelné propustnosti látky.

Screenové rolety dodáváme výhradně od předního českého výrobce firmy Bematech s více jak dvacetiletou tradicí.
 

Proč si vybrat vnitřní Screenovou roletu od firmy MK rolety?

•Luxusní vzhled rolety
•Pestrý výběr barevných provedení
•Přes 90 možností látkového provedení
•Klasické nebo designové provedení
•Kompletní servis od zaměření po montáž
 
Screenovou roletu vám dodáme včetně montáže do těchto měst: Plzeň, Beroun, Praha a jejich okolí. Po domluvě možno i v jiných lokalitách. 
09.02.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444