Screenové rolety: Konec letním vedrům v podkroví

Představte si, že máte tu možnost nebýt viděn, ale sám vidět vše. Takzvané screeny jsou výborným řešením pro ty, kdo chtějí zamezit slunečnímu záření či cizím pohledům do obydlí, a přitom mít možnost být v kontaktu s venkovním prostředím.

Screenové rolety představují vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku, s jejíž pomocí lze zajistit příjemnou teplotu v interiéru a optimální světelné podmínky pro práci a odpočinek.

Screenové rolety mají schopnost odrazit nebo pohltit takřka veškeré přímé i rozptýlené sluneční záření, které na ně dopadá. Jen malou část cíleně propouští do interiéru, a to díky jemné perforaci,“ vysvětluje Jan Žižlavský, specialista společnosti Isotra, a dodává: „Tím vznikne příjemné šero umožňující běžné domácí činnosti. Na růstu vnitřní teploty se propuštěné světlo prakticky neprojeví. Tok energeticky vydatného slunečního záření tedy screeny zastaví ještě před oknem a okno není přímo ohříváno.“ 

Technologie výroby tkanin pro screenové rolety zajišťuje jejich vysokou odolnost proti působení vnějších vlivů, jako je vítr nebo změny teplot a vlhkosti. Rolety v létě dokáží chránit před žhnoucím sluncem, v zimě naopak snižují spotřebu energie na vytápění domu. Venkovní screenové rolety se hodí do rodinných i administrativních budov všech energetických klasifikací, od úsporného domu až po pasivní.

Pokud bydlíte v podkroví a každý rok v letních měsících řešíte vedro od sluníčka a v zimě naopak ochlazující průvan, je právě pro vás určena revoluční novinka, střešní roleta Screen Sky, kterou uvedla na trh společnost Isotra. Kromě přílišného slunečního záření chrání okno před poškozením povětrnostními vlivy, tlumí venkovní hluk z deště a zajišťuje dostatečné soukromí.

Screenová látka může být tvořena skelnými vlákny potaženými vrstvou PVC, případně obsahovat jen PVC či polyester. Při výběru vhodné tkaniny si raději nechte poradit od odborníků, protože právě správnou volbou látky získáte vynikající kontrolu nad světlem a současně zůstanete ve vizuálním kontaktu s vnějším okolím.

Mezi hlavní přednosti rolety Screen Sky patří efektivní ochrana před světelným a tepelným zářením, ochrana proti povětrnostním vlivům a venkovnímu hluku, její plná funkčnost v kterékoliv poloze okenního křídla a široká škála výběru látek s různým stupněm propustnosti světla.
Trápí vás doma letní horka? Zde je pět tipů, jak je přežít:

  1. Neotevírejte přes den okna – Ráno okna zavřete a otevřete je zase až na noc. Pokud přes den nebudete doma, tak i zatemněte. Navečer, až teplota poklesne, udělejte na chvíli průvan, aby se v bytě vyměnil vzduch.

  2. Nepusťte si sluneční paprsky do bytu – Screenové rolety pomohou zatemnit střešní okna, a do těch zbývajících si pořiďte kvalitní stinicí techniku. „Na trhu je velké množství typů žaluzií a rolet různých barev a stylů. Máte-li tu možnost, nejefektivnější jsou v tomto případně venkovní žaluzie či rolety,“ radí Jan Žižlavský ze společnosti ISOTRA.

  3. Zjistěte, jak na tom jste s izolací – Izolace je prospěšná i v létě, protože domů nepustí teplo a uchovává chlad, rozhodně se do ní vyplatí investovat. 

  4. Pořiďte si klimatizaci – Klimatizace dovede dům vychladit prakticky na jakoukoli požadovanou teplotu. Teplotu nastavte maximálně o 5 °C nižší, než je teplota venku – jinak to může odnést vaše zdraví. 

  5. Zajistěte si domů vítr – Levnější variantou, než klimatizace je ventilátor. Například výkonný bezlopatkový model Dyson AM10 umí vzduch rovnoměrně rozprostřít i ve větších místnostech, a navíc je i zvlhčovač, takže udržuje správnou vlhkost.

30.06.2017 | PR
  • ISOTRA a.s.

    ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Na trhu působí již od roku 1992. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie , předokenní venkovní rolety , látkové rolety , solární žaluzie , plisse , japonské stěny , screenové rolety , sítě proti hmyzu , markýzy , verandy a v neposlední řadě pergoly .


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444