Letošní novinky od Sapeli

Foto: BYDLENÍ.CZ

Foto: BYDLENÍ.CZ

Specializovaná výroba vnitřních dveří má ve firmě SAPELI již více než šedesátiletou tradici a po jejím novém rozmachu datujícím se od roku 1992 se firma stala českým lídrem v oboru. Dveře a zárubně této značky dnes najdete v interiérech domů a bytů, v komerčních prostorách, ve školách, v hotelech i ve velkých administrativních budovách nejen v ČR, ale i v řadě sousedních zemí. Široká nabídka typů, funkčnosti, materiálů i barev je každoročně obohacována o nové možnosti.

 

Nejinak je tomu i v letošním roce, kdy SAPELI vyslala na trh několik dalších novinek.

Dveře LOTOS inspirované názvem exotické vodní rostliny, vycházejí z modelu dveří NOTE, který byl zákazníkům představen v loňském roce. Jde o designovou kombinací přírodní dýhy a intarzovaných hliníkových proužků v povrchové úpravě nerezové oceli. Model LOTOS je nabízen ve všech dýhovaných dekorech SAPELI, v provedení polodrážkových i bezpolodrážkových dveří.

Model MARINE reaguje na požadavky zákazníků, kteří ve stále větší míře stojí o atypické výrobky. Design, který odkazuje k funkcionalistickému stylu, připomíná dveře lodní kajuty. Tyto dveře jsou charakteristické kruhovým prosklením, přičemž lze volit různý počet prosklených okének. Jeden, tři nebo čtyři kruhy jsou v nabídce ve dvou variantách upevnění skleněné části: první je zasklení pomocí rámečku a druhou možností je oboustranné zasklení bez rámečku, u něhož jsou záměrně přiznány spojovací šrouby, takže iluze okénka lodní kajuty je dokonalá. Také dveře MARINE nabízí výrobce ve variantě polodrážkové i bezpolodrážkové.

Dva nové prosklené modely u dveří TENGA a ELEGANT jsou dalšími novinkami od SAPELI. Oba modely vznikly na přání zákazníků jako rozšíření stávajících modelových řad. Novinkou jsou i dveře s hliníkovou hranou. Tento prvek má nejen designový efekt, ale zároveň zvyšuje i užitné vlastnosti dveřního křídla, které je díky hliníkované hraně odolnější proti mechanickému poškození.

SAPELI je pravidelným vystavovatelem na veletrzích o bydlení. Expozici, která představila i letošní novinky, jsme s fotoaparátem zachytili na letošním veletrhu IBF v Brně.

11.08.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444