S kvalitní firmou se revitalizace domu nemusíte obávat

V posledních dvou desetiletích prošla velká část panelových i cihlových bytových domů v ČR revitalizací, díky které jejich obyvatelé získali kvalitnější, komfortnější a především úspornější bydlení.

Řadu budov ale taková proměna teprve čeká. Než k ní vlastníci domů  přikročí, je dobré si uvědomit, že revitalizace, ať už v jakémkoli rozsahu, vždy vyžaduje řadu zásahů a má-li být skutečně přínosná, je potřeba ji řešit pokud možno co nejkomplexněji.
 
Pokud ve vašem domě uvažujete o revitalizaci, která odstraní vleklé problémy i nejrůznější závady a přizpůsobí tak již nevyhovující podmínky bydlení současným nárokům a požadavkům, je na místě obrátit se na realizační firmu, která má v této oblasti bohaté zkušeností. K významným specialistům v oboru patří společnost IZOLTECHNIK CZECH s.r.o., která již od roku 1996 provádí revitalizace  panelových a zděných bytových domů i dalších bytových a občanských staveb ve Středočeském kraji, v Praze a v Jihočeském kraji. Její pracovníci vysvětlí vše potřebné a seznámí s celou problematikou schůzi výboru, popřípadě shromáždění všech členů bytového družstva nebo SVJ. Společnost má k dispozici dostatek odborníků i pracovníků v řemeslných profesích, kteří kvalitně zhotovují veškeré práce dle projektové dokumentace a požadavků objednatelů, samozřejmě při dodržení norem ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 14001 a ČSN OHSAS 18001.
 

Vše pro úspory energií

Široká škála služeb, prací a produktů společnosti IZOLTECHNIK CZECH zajistí úspěšný průběh stavebních oprav a úprav počínaje zpracováním projektové dokumentace revitalizace bytového domu pro stavební povolení. Do portfolia služeb patří i např. zpracování energetického hodnocení objektu – energetický audit. Průkaz energetické náročnosti budovy jste povinni doložit mj. právě při větších stavebních úpravách. Firma se postará i o případnou administraci podání žádosti o dotační tituly, ohlášení stavby, stavební povolení i nutný zábor veřejného prostranství.

Rekonstrukce či revitalizace budov jsou v současné době již neodmyslitelně spojeny s použitím vhodných vnějších izolací. Ty jsou aktuální nejen jako zateplení v zimních měsících, v současnosti i v našich podnebních podmínkách fungují zčásti také jako ochrana interiéru budovy před přílišným horkem v létě. IZOLTECHNIK CZECH obstarává dodávku i montáž vnějšího kontaktního zateplovacího systému (ETICS) a provádí také zateplení i montáž jak šikmých, tak plochých střech.

Kompletní dodávku a kvalitní montáž IZOLTECHNIK CZECH zajišťuje také v případě jednoho ze základních prvků revitalizace, který zásadně ovlivní budoucí energetickou náročnost budovy - jedná se o certifikovaná plastová, popř. hliníková okna, dveře a portály.
 

Případ rorýs

Specifickým problémem, který vás může při revitalizaci domu zaskočit, je jako ohrožený druh zákonem chráněný rorýs obecný. Tento stěhovavý pták dnes kromě městských center hledá útočiště také na okrajových sídlištích. Pokud se vyskytuje ve správním obvodu budovy, která se připravuje k revitalizci,  než příslušný stavební úřad vydá stavební povolení, vyzve majitele domu k požádání o udělení výjimky z ochranných podmínek a v následném rozhodnutí zpravidla definuje načasování stavby a některé další podmínky tak, aby byl negativní vliv na pobyt rorýsů co nejmenší.
Pracovníci společnosti IZOLTECHNIK CZECH s touto možností počítají a zahrnou posudek o hnízdění rorýsů  do dokumentace pro stavební povolení, což komunikaci s úřady zjednoduší.

Všechno potřebné

Součástí revitalizací bývá zpravidla také sanace nosných systémů, balkonů nebo lodžií a v řadě případů se přistupuje k jejich výměně. Také dodávka a montáž nových balkonů či předsazených lodžií patří kromě řady dalších k službám, které IZOLTECHNIK CZECH svým zákazníkům nabízí. Dále jsou tu společné prostory - sklepy, chodby, schodiště, vstupní portály - i jejich kompletní rekonstrukci tato firma spolehlivě zajistí.

Bytová družstva a SVJ často zvažují načasování revitalizace z hlediska nashromáždění potřebných financí. Často je výhodnější nečekat, až bude na kontě celá potřebná částka. Pracovníci společnosti IZOLTECHNIK CZECH jsou schopni zajistit  vyřízení bankovního úvěru s výhodnou úrokovou sazbou s fixací až 20 let dle potřeb investora.
28.01.2019 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • IZOLTECHNIK CZECH s.r.o.

    Specialista na revitalizace nejen panelových a zděných domů, ale i ostatních bytových a občanských staveb. V současné době je společnost významným dodavatelem stavebních prací v oblasti revitalizací bytového fondu v Praze, Středočeském a Jihočeském kraji.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444