Šťastný a veselý Nový rok. Ale musí být vše šťastné a veselé hned v lednu?

S příchodem Vánoc a nového roku mám pocit, že kamkoliv se podívám; vidím okolo sebe ponoukání k novému začátku, například k detoxikaci organismu, k urovnání rodinných vztahů, ke koupi zvýhodněné permanentky do fitness centra, tipy jak zhubnout a mnoho dalšího.

Nový rok je pro mnohé z nás mezníkem, začátkem něčeho nového, časem pro urovnání myšlenek, pro prostor začít znovu a s čistým štítem. Je ale skutečně novým začátkem po roce oprášená permanentku do posilovny, kde se pravidelně a často s nechutí potíme, abychom se zbavili přebytečných kil z Vánoc...? Tato kila většinou stejně nezhubneme, samotný tlak novoročního předsevzetí jen zřídka vede k převratným výsledkům, To ostantě často zjistíme velmi záhy a permanentku opět založíme do přihrádky. Ovšem pokud jsme se nepoučili, po roce ji opět vytáhneme.

Mám pocit, že začátkem roku máme sklon být na sebe zničehonic příliš přísní a proto nám naše předsevzetí obvykle nevydrží velmi dlouho. Já například jsem se rozhodla si novoroční předsevzetí nedávat, protože věřím, že námět, jak změnit či poupravit svůj život, je skvělé najít i během jakéhokoli jiného měsíce než pouze začátkem ledna.

Rok 2020 má být dle astrologů rokem výjimečným a osvěžujícím. Má přinést do našich životů nový elán, energii, chuť překonávat hranice a stanovovat si nové cíle. Dle čínského horoskopu nás čeká od 25. ledna 2020 Rok kovové krysy a v něm prý něco naprosto odlišného než v roce 2019.

Je ovšem otázkou, zda nám v naší snaze změnit na sobě něco k lepšímu pomůže jakkoli příznivý horoskop. Všichni nejspíš tušíme, že pokud máme takovou touhu, důležité je nejen naše odhodlání, ale i pevná vůle a vytrvalost. A začít můžeme klidně  třeba 3. března.

Nový rok by měl dle mého chutnat jako něco nového, dosud nepoznaného, něco co nás nutí o tomto začátku přemýšlet trochu jinak. Něco neprobádaného, kdy nevíme, co nás čeká a představa toho všeho, co je před námi je velmi magická. Tento začátek je přesně takový, jaké mají být dobré knihy, filmy, hudba a jaký je samotný život...tluče mu srdce.
31.12.2019 | Karolina Tůmová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444