Růžičková kapusta s kuřecím masem

Miniaturní kapustičky spirálovitě obklopují stonek rostliny, která má svůj původ ve Středomoří. Už během 5. století se ale objevila i v severní Evropě. Dnes jsou jejími největšími producenty Holandsko, Německo a Velká Británie.

Růžičková kapusta má nejen příjemnou chuť, je také zdravá, protože má vysoký obsah vitaminu C, obsahuje i některé vitaminy skupiny B, užitečné minerální látky a jako všechny košťáloviny, k nimž patří, je bohatá na vlákninu. Při tepelné úpravě by neměla ztratit svou svěží zelenou barvu, tak si také zachová skvělé chuťové vlastnosti, které velmi dobře vyniknou i v tomto jednoduchém receptu s kuřecím masem.
Ingredience

300 g růžičkové kapusty
500 g kuřecích prsou
2 lžíce světlé sójové omáčky
3 lžíce rostlinného oleje
1 feferonka
mletý pepř
sůl
Příprava

Maso nakrájíme na jemnější nudličky, kapustičky překrojíme na půl a pak ostrým nožem nakrájíme na jemné proužky. Nadrobno nakrájíme také feferonku. Na rozpálený olej dáme kuřecí maso velmi jemně osolíme a opepříme, přidáme feferonku a restujeme asi 6-8 minut, pak přidáme nakrájené kapustičky, směs přelijeme sójovou omáčkou a restujeme ještě asi 3 - 4 minuty. Kapustičky by měly jen mírně změknout, ale zůstat křupavé. Podáváme s jasmínovou rýží.
20.06.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444