Růžičková kapusta má nejen příjemnou chuť, je také zdravá, protože má vysoký obsah vitaminu C, obsahuje i některé vitaminy skupiny B, užitečné minerální látky a jako všechny košťáloviny, k nimž patří, je bohatá na vlákninu. Při tepelné úpravě by neměla ztratit svou svěží zelenou barvu, tak si také zachová skvělé chuťové vlastnosti, které velmi dobře vyniknou i v tomto jednoduchém receptu s kuřecím masem.
Ingredience 300 g růžičkové kapusty 500 g kuřecích prsou 2 lžíce světlé sójové omáčky 3 lžíce rostlinného oleje 1 feferonka mletý pepř sůl |
Příprava Maso nakrájíme na jemnější nudličky, kapustičky překrojíme na půl a pak ostrým nožem nakrájíme na jemné proužky. Nadrobno nakrájíme také feferonku. Na rozpálený olej dáme kuřecí maso velmi jemně osolíme a opepříme, přidáme feferonku a restujeme asi 6-8 minut, pak přidáme nakrájené kapustičky, směs přelijeme sójovou omáčkou a restujeme ještě asi 3 - 4 minuty. Kapustičky by měly jen mírně změknout, ale zůstat křupavé. Podáváme s jasmínovou rýží. |