Rustikální nábytek v moderním pojetí vás osloví

Rustikální dětský pokoj, který je laděn do holčičího stylu

Rustikální dětský pokoj, který je laděn do holčičího stylu

Mnozí z vás si mohou myslet, že rustikální nábytek se hodí spíše do starších interiérů a pro milovníky dřevěného nábytku. Neumíte si představit domácnost laděnou do moderního stylu, kde by se tento nábytek vyskytoval? My vám to dnes ukážeme. Připravili jsme pro vás inspiraci na unikátní interiéry, kde hlavní prim hraje právě rustikální nábytek, který skýtá řadu moderních a velmi originálních prvků. Ukážeme si obývací pokoje, jídelny či třeba dětské pokoje.

Rustikální nábytek v dětském pokoji

Nábytek rustikálního stylu situovaný do dětského pokoje je možná netradiční spojení, ale má své osobité kouzlo. Volba dřeva do této místnosti je rozhodně správná. Jedná se o ekologický a zdravotně nezávadný materiál, který je pro děti vždy tím nejlepším. Navíc je kvalitní, pevný, stabilní. Dřevo má nespočet pozitivních vlastností.

 
Na fotografii je cenově dostupnější sestava rustikálního nábytku. Pořídit můžete samostatné díly, nebo všechen nábytek jako komplet. Jak můžete vidět, kolekce je opravdu velmi originální a stylová. Všimněte si zejména netradičně řešených poliček v podobě stromu. Nábytek je zhotoven ze dřeva borovice a odstín byl zvolen sněhové bílý s patinou, který je aktuálně velice trendy. Dětský pokoj je vhodný jak pro holku, tak kluka. Záleží, jakými barvami a dekoracemi jej doplníte.
 
Na obrázku v úvodu článku je rustikální dětský pokoj, který je laděn do holčičího stylu. Tato luxusní varianta dánského výrobce je sice cenově dražší, avšak vysoce kvalitní. Vydrží na celý život, proto se investice rozhodně vyplatí. Nábytek je velmi odolný, nevyžaduje údržbu a nezničí se. Na kolekci bylo využito dřevo mahagon, které se řadí ke dřevinám s vysokým stupněm tvrdosti. Odstín je opět bílý - neutrální a velmi elegantní. 

Rustikální nábytek v obývacím pokoji


Obývací pokoj je středobodem každé domácnosti. Musí odolat užívání všech členů domácnosti a zároveň být designově povedený. Takový rustikální nábytek rozhodně je.
             

Obývací pokoj Modern je rozhodně jedním z příkladů, jak může vypadat rustikální nábytek v moderním pojetí. Jen málo připomíná tradiční rustikální design a jistě se shodneme na tom, že do moderní domácnosti se opravdu hodí. Atraktivní je zvolený odstín šedé patiny, který vytváří útulnou atmosféru. Díky použitému dřevu borovice je nábytek velmi odolný, zároveň však cenově dostupný.


Jelikož je aktuálně velmi trendy bílý nábytek, přidáváme i ukázku rustikálního obývacího pokoje Victoria, který je v tomto odstínu. Vypadá elegantně, jednoduše a čistě. Třeba v kombinaci s hnědou podlahou a šedými stěnami vytváří stylový a moderní interiér. Takovou cestou se můžete vydat i vy při zařizování vašeho interiéru rustikálním nábytkem.  Na výrobu této kolekce byl využit materiál mdf desky, což je levnější alternativa.

Rustikální nábytek v jídelně

Máte-li dostatek prostoru pro jídelnu jako takovou, pak vás možná osloví další návrh pro zařízení jídelny. Nechybí v něm rustikální stůl nebo rustikální komody
                                                             
Na fotografii můžete vidět jídelnu, které spojuje moderní prvky s těmi rustikálními. Pro zachování tradičního rázu byl nábytek ošetřen hnědým voskem. Jídelna působí velmi elegantně a je i praktická. Nabízí kromě dominantního jídelního koutku také dostatek úložných prostor, kterých není v žádné domácnosti nikdy dost.
 
Dřevo má v interiérovém designu obrovský význam, neboť přírodnímu rázu se nic nevyrovná. V dnešní uspěchané době není na škodu se obklopit přírodními materiály, proto dejte rustikálnímu nábytku šanci i vy. Vůbec se nemusíte bát spojování moderních designů s těmi tradičními. Je to rovněž trend poslední doby. Námi vybrané ukázky jsou zhotoveny ze dřeva borovice, které je ošetřené přírodním voskem. Jedná se řešení pro všechny, jež si chtějí pořídit kvalitní, zdravotně nezávadný a ekologický interiér.
 
Nabídka rustikálního nábytku v moderním stylu je ke zhlédnutí na specializovaném e-shopu www.nabytek-aldo.cz, kde je možné si pořídit buď samostatné díly, tak celé sestavy. 
22.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444