Rostoucí nábytek: Investice do zdraví, která se vám vrátí

Když kupujeme první boty pro dítě, soustředíme se především na kvalitu, abychom špatným výběrem neovlivnili vývoj chodidla. Když sháníme aktovku pro prvňáčka, dbáme na to, aby si dítě nekazilo záda. Stejně zodpovědným způsobem bychom měli vybírat i pracovní stůl a židli.

S důrazem na ergonomii

Slovo ergonomie v kontextu výběru nábytku slýcháváme dost často. Co to vlastně ta ergonomie je? Ergonomický nábytek je vyroben tak, aby byl v harmonii s lidským tělem a poskytoval uživateli maximální komfort. Díky spolupráci nábytkářů, designérů, ergonomů, zdravotníků a dalších odborníků pak vzniká zdravý nábytek, který dostává další přidanou hodnotu - podporuje zdravý vývoj našeho těla a předchází vzniku obtíží pohybového aparátu.

Pokud jste se rozhodli pro ergonomický nábytek, hledejte produkty opatřené certifikací AGR. Toto německé označení („Aktion Gesunder Rücken") uděluje sdružení německých odborníků z oblasti prevence a léčby onemocnění zad. Nábytek se známkou AGR musí splňovat přísná kritéria, která byla stanovena nezávislými odborníky v různých zdravotnických oborech. Nábytek s certifikací AGR nabízí německý výrobce rostoucích stolů pro děti a dospělé, firma MOLL. Svým dětem do dětského pokoje, ale i sobě do kanceláře můžete pořídit skutečně kvalitní nábytek, přísně testovaný odborníky na ergonomii.

 

Proč to ergonomií nekončí?

Vedle ergonomie, která je na prvním místě, se při výběru soustřeďte také na použité materiály, například zda neobsahují toxické či škodlivé látky. Nábytek značky MOLL získal nejlepší ocenění „sehr gut“, které uděluje nezávislý německý časopis pro spotřebitele Öko-Test. U stolu a židlí MOLL si tak můžete být jisti absolutní nezávadností. Materiály jsou také přísně kontrolovány pro obsah formaldehydu, tuto zdravotní nezávadnost zaručuje značka CARB 2.
 


Když dítě nastupuje do školy, investujeme peníze do kvalitní aktovky. Hledáme takovou, která by mohla vydržet co nejdéle. Stejným způsobem můžeme vybavit dětský pokoj – i dětský stůl a židle totiž mohou s dítětem růst.  Moll - německý výrobce s 45letými zkušenostmi představuje ideální řešení: rostoucí nábytek.  
 

Nábytek jako prevence bolestí zad a skoliózy

Ne, opravdu si dítě nevystačí s jídelním stolem v kuchyni. Možná pár měsíců u něj zvládne psát domácí úkoly, dříve či později si však bude stěžovat na bolesti zad, hlavy nebo očí. Abyste předešli potížím, dbejte na správné nastavení židle i stolu.
 
Dětská židle by měla být nastavitelná tak, aby mohla být optimálně přizpůsobena proporcím dítěte. Je důležité zaměřit se na výšku židle i hloubku sedáku. U stolu nastavujeme nejen výšku, ale i sklon desky. Potřeby i aktivity dítěte se během školního roku mění, jednou si bude číst, podruhé malovat, pak zase bude potřebovat prostor pro počítač. Stůl tak musí nabídnout dostatek místa a kdykoliv zareagovat dalším rozšířením navíc. Takové benefity nabízejí stoly MOLL

 

Kvalita je jen jedna

I když o rostoucím nábytku můžete slyšet z kdejakého slevového letáku, vyplatí se sledovat kvalitu, získané certifikáty, vyptat se na zkušenosti a informovat se přímo u prodejce. Rozdíly mezi rostoucím nábytkem značky MOLL a nábytkem jiných značek je totiž obrovský. Díky kvalitnímu zpracování a materiálům, špičkové technologii a nadčasovému designu dítěti stoly a židle MOLL vydrží až do dospělosti.


Více informací získáte na adrese www.moll-funktion.de nebo u českých prodejců. Vyhledejte prodejce nábytku MOLL.
16.04.2019 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444