Rolety Pavon - klasický půvab v dokonalém moderním provedení

Rolety MAESTRA PROFIL v interiéru

Rolety MAESTRA PROFIL v interiéru

Do slunných dnů, kdy se v interiérech nobejdeme bez zastínění oken, se teď na vrcholu zimy zdá možná příliš daleko. Právě zimní měsíce jsou ale výhodným časem si použití stínicí techniky řádně rozmyslet a připravit, tak aby vás nezaskočily už první jarní paprsky, které sice potěší, ale zároveň dovedou pobyt v interiéru značně znepříjemnit.

Rolety měly odjakživa své kouzlo a stále patří mezi různými možnostmi zastínění oken k velmi oblíbeným variantám. Dnes se ovšem už zdaleka nejedná o roli neutrálně vyhlížející textilie, jejíž rozvinutí navíc občas podléhá vlastním rozmarům, jak si to možná pamatují starší generace. Moderní rolety jsou na vysoké technické úrovni a mohou tvořit výrazný esetetický prvek, kterým určíte charakter interiéru.

O tom, jakými kvalitativními změnami výroba rolet prošla, vědí dobře ve společnosti Dřevoterm se sídlem v Březové na Broumovsku, kde se rolety vyráběly už od roku 1889. Na zdejší tradici podnik navázal v roce 1991 a dnes představuje portfolio se značkou Pavon bohatý výběr kvalitní stínicí techniky, z něhož si lze vybrat pro širokou škálu účelů.
 
 
Všestranné možnosti nabízí rolety MAESTRA. Hliníkové kazety s postranními vodicími lištami lze nainstalovat na jakákoli plastová okna nebo i dveře a přizpůsobit je můžete i volbou barvy a dekoru. V nabídce je kromě standardní bílé devět dalších barevných provedení, včetně dřevěných dekorů od světlých dřev až po tmavý dub či mahagon.

Standardní systém rolety MAESTRA zahrnuje samotoč s řetízkovým mechanismem, hliníkový kryt s plastovými boky, boční hliníkové vodící lišty, kovovou spodní lištu a ovládací řetízek.
 
Roleta je v interiéru výrazným stylotvorným doplňkem, proto je důležité zvolit vhodnou stínicí textilii. U značky Pavon si můžete vybrat podle svých barevných preferencí. Kromě velkého výběru jednobarevných jsou v nabídce látky různých textur i řada potisků. Přát si můžete i vlastní tiskový motiv, fotografii nebo firemní logo. Použitá textilie určuje také užitné vlastnosti rolety, předeším míru zastínění.  MAESTRA díky svým technickým parametrům umožňují dokonalé stínění a pokud využijete její mechanismus v kombinaci s látkou Blackout, dosáhnete téměř úplného zatemnění.
 
 
Specifické světelné vlastnosti má varianta MAESTRA MAGIC. Tato roleta se žaluziovým efektem je doplněna speciální textilií MAGICO. Jedná se o látku typu den a noc, u níž se ve dvou vrstvách střídají transparentní vodorovné pruhy se zatemňujícími, takže lze nastavit množství světla vstupujícího do místnosti podobně jako je tomu u žaluzií. I tady máte na výběr z bohaté nabídky barev a dekorů.
 
 
Rolety MAESTRA i MAESTRA MAGIC jsou vhodné zejména pro plastová okna a instalují se do okenního křídla, ideálně v případech, kdy je minimální požadovaná hloubka rámu ke skleněné tabuli okna větší než 12 mm. S vyššími nároky na energetické vlastnosti budov volí stavebníci stále častěji okna s izolačními trojskly. Pro taková okna a pro všechny rámy, kde je hloubka ke sklu menší než 12 mm vyvinula značka Pavon varianty rolet MAESTRA PROFIL a MAESTRA MAGIC PROFIL. Jejich další velkou výhodou je, že se do rámi okna připevňují nalepením, takže není třeba narušit rám okna navrtáváním. Barevná provedení kazet a lišt i nabídka textilií jsou stejné jako u rolet MAESTRA a MAESTRA MAGIC
 
Pro všechny jmenované varianty rolet nabízí Pavon také motorové verze, které ještě zvýší komfort užívání a usnadní manipulaci.
Rolety MAESTRA MAGIC PROFIL v interiéru
13.02.2019 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444