Rok 2021 v kontrastu šedé a žluté

Barvou roku 2021, která bude dominovat v módě, bytovém designu a dalších odvětvích, se staly hned dvě barvy. Pantone Color Institute představil kontrastní kombinaci šedé a žluté. Jak s ní zacházet v interiéru?

Každý rok začátkem prosince začnou všechny oči světa sledovat aktivity autority barev v
globálním měřítku - Pantone Color Institute. Víra a naděje – to je hlavní téma pro nadcházející rok.

„Ultimate Gray“ - síla a statečnost

„Myslím, že jen velmi málo lidí tipovalo odstín šedé jako jednu z barev roku 2021. Podle mého názoru je to rezonance toho, co se právě děje ve světě – jsme tak trochu zavěšení v šedé barvě. Kromě toho ji i tak milujeme! Podívejme se na naše ulice, oblečení a interiéry – rozhodně je to jedna z oblíbených barev,"  komentuje Marta Suchodolska, kreativní ředitelka Westwing CEE.

„Přenesení šedé do jazyka interiérů je relativně jednoduché, protože je tato barva vynikajícím základem pro mnoho aranžmá a hodí se prakticky ke všem ostatním barvám. Kombinace nabízená institutem Pantone Color, tj. neutrální šedá a výrazná žlutá, efektivně zapadá do konceptu - 80 % neutrální, 20 % barvy - který ve Westwingu dlouhodobě sledujeme,“ dodává.

 

„Illuminating Yellow“ - radost a optimismus

„Žlutou spojujeme s radostí, sluncem, optimismem a touhou vyjít ven z domu. Žlutá dodává energii a sílu jednat. Její použití v interiéru však není až tak snadné. Moje rada - nebojte se této barvy, ale také ji neinterpretujte příliš doslovně a na 100 %. Institut nám dává nápovědu barvy a my sami bychom měli najít odstín, který nám vyhovuje a bude dobře ladit s naším interiérem. Nezapomeňte, že žlutá má mnoho odstínů, například banánový, který je docela podobný béžové, nebo hořčice s příměsí hnědé nebo zlaté,“ Marta Suchodolska, kreativní ředitelka Westwing CEE.


27.01.2021 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444