Třeba různé druhy zeleniny nebo slaninka. Všechno bylo nefalšovaně bio - zeleninka z domácí zahrádky a slaninka z doma vychovaného čuníka. Inu, mnam mnam. Ačkoliv moje maminka už bohužel není mezi námi, zůstává v našich vzpomínkách a srdíčkách a vařím taky některá jídla, která kdysi patřila k našemu dětství. Když k nám někdo nečekaně zavítá na návštěvu nebo i tak jenom pro sebe, jednoduše upeču rohlíčky z listového těsta a plním je uzeninou, sýrem, kečupem, popřípadě přidám kousek chřestu, cibulky, papriky.
A vlastně zde upotřebím i podzimní úrodu. Dělám si zavařeniny – čalamády z podzimní zeleniny a plním do rohlíčků i tuto čalamádu. Vyzkoušela jsem plnit rohlíčky taky houbami, a rovněž to bylo velice chutné. Rohlíčky potřu vajíčkem a peču cirka 10 minut. Je to rychlé, ale hlavně velmi chutné jídlo. Všem, kdo vyzkouší, přeji dobrou chuť."
Rohlíčky podle Marie
Ingredience různé druhy zeleniny slanina, špek, jiná uzenina sýr kečup kousek chřestu cibulka paprika listové těsto |
Příprava Náplň klademe na listové těsto, zamotáme a upečeme. |