Rodinný dům pro moderní životní styl

Průkopnický projekt s geniální jednoduchostí. Dům, který od svého vzniku udává směr mezi katalogovými projekty. Architektura, která vás nenechá lhostejným. Domov lidí, kteří jsou nároční na své prostředí, chtějí vyniknout a vyjádřit svůj postoj. Tak lze charakterizovat rodinný dům VILA 750 od společnosti EUROLINE Bohemia s.r.o., který patří mezi nejúspěšnější stavby ve své kategorii.

Styl
Vila 750 je součástí moderního životního stylu. Minimalistický design, kompaktní tvar a trendové materiály vyzdvihují tento projekt z průměru katalogových projektů.
Snaha o dokonalost prostoru, který nás každodenně obklopuje. Trendy se neustále mění, ale tento dům bude moderní i za 20 let.

Koncepce
Jedná se o 5-pokojový poschoďový rodinný dům s plochou střechou. Koncepce je daná minimalistickým kubickým tvarem, přičemž ve funkcionalismu je zakořeněno i mnoho výhod tohoto řešení. V přízemí dominuje otevřený velkoprostor obývacího pokoje, přičemž všechny další funkce (kuchyně, jídelna) mají svůj vyhrazený prostor, opticky oddělený, ale funkčně propojený. Velkorysá prosklená plocha spojuje interiér a exteriér do jednoho obytného prostoru. Pokoj v přízemí může mít funkci ložnice pro méně mobilní členy rodiny nebo posloužit jako domácí kancelář.
Poschodí tvoří noční část domu, s třemi prostornými ložnicemi, koupelnou a technickou místností. Projekt je řešený i s alternativou přistavěné garáže.

Projekt

Rodinný dům je výrazně funkcionalistický a právě tvar a jednoduchost hmotového řešení ho vynáší na popřední místo v žebříčku úspěšnosti. Nejoblíbenější zdící konstrukce, nadstandardní tepelně izolační vlastnosti, střešní plášť s využitím nejmodernějších a nejkvalitnějších materiálů s minimálně půlstoletou životností, velké prosklené plochy, ale i jejich ukázková kombinace je základem úspěchu. K úspěchu takového projektu je ale potřebný odborně vzdělaný projekční tým, který byl v tomto případě zárukou kvality.

Technologie
Vytápění je řešené nízkoteplotní, podlahové. Zdrojem tepla může být plynový či elektrický kotel, ale velmi vhodným řešením je i tepelné čerpadlo. Teplá voda je připravovaná centrálně v zásobníku, alternativně slunečními kolektory umístěnými na střeše. Podle individuálních požadavků je možné dům vybavit větrací jednotkou s rekuperací tepla. Všechno závisí na požadavcích investora a snahy najít tu nejoptimálnější kombinaci.

Cena
Rozpočtové náklady stavby na „klíč“ jsou vyčíslené na 3 365 000 Kč (bez DPH), což je přibližně 22 000 Kč / m2 užitkové plochy. Je jasné, že díky kompaktnímu tnázevaru a funkčně řešené dispozici se dosáhl vynikající poměr mezi investičními náklady a užitkovou plochou domu. Cena projektu je od 21 480,- Kč (projekt pro stavební povolení). Kompletní realizační projekt včetně Průkazu ENB a položkového rozpočtu stojí 38 620,- Kč.

Fakta
obytné místnosti: 5 • zastavěná plocha: 100,9 m2 • zastavěná plocha s garáží: 123,7 m2 • obestavěný prostor: 624,2 m3 • celková užitková plocha: 152,0 m2 • celková obytná plocha: 101,0 m2 • podlahová plocha: 152,0 m2 • výška atiky od ± 0,0: 6,320m • sklon střechy: plochá • potřeba energie na vytápění budovy: 79,7 kWh/m2rok

Více informací najdete na www.euroline.cz

Vizualizace: EUROLINE Slovakia s.r.o

12.11.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444