Robotický vysavač - ideální dárek k Vánocům

Také rádi své dobré blízké obdarováváte něčím, co opravdu udělá radost? Něčím, co je praktické, využijí to každý den a ulehčí jim to spoustu práce? Pak jim pod stromeček zabalte robotický vysavač.

Robotický vysavač se pomalu stává běžnou součástí domácností. Lidé si totiž uvědomují, že volný čas můžou strávit příjemněji než úklidem. Pokud chcete své rodině nebo známým vysavač nadělit, důkladně se zaměřte na výběr.

Vybírejte pečlivě

Současná nabídka robotických vysavačů je tak široká, že vybrat kvalitní produkt není zrovna snadné. Na internetu jsou častokrát rady od prodejců, které cíleně propagují svoji značku a zkreslují informace. Pokud chcete koupit kvalitní produkt, který vám bude sloužit bez problémů, doporučujeme kupovat u specialistů, kteří vám ochotně odpoví na všechny dotazy a se samotným výběrem pomůžou.

Na co se při výběru zaměřit?

 
  • Členitost podlahy. Soustřeďte se na rozlohu, členitost a strukturu podlahy. Čím více bude mít podlaha překážek a zákoutí, tím je zapotřebí inteligentnější vysavač s navigací.
  • Typ podlahy. Robotický vysavač je především určen na hladké typy podlah (dřevo, PVC, vinyl apod.). Na koberce potřebujete výkonnější robotické vysavače.
  • Sací výkon. Motor robotického vysavače má menší výkon než motor klasického, a to proto, že nečistoty přenáší pouze do prachové nádoby. Nemusí tedy překonávat velkou vzdálenost (přes hadici do těla klasického vysavače). 
  • Filtrace vysavače. I robotické vysavače mají filtraci, dokážou tedy zachytit částečky a připravit vhodné prostředí pro alergiky.
  • Navigace. Můžete si vybrat robotický vysavač s navigací, nebo bez. Ten pak jezdí zcela náhodně, navigovaný vysavač zajistí efektivnější vysávání.
Je potřeba si uvědomit, že robotický vysavač nenahradí klasický vysavač. Čas od času musíte vzít do ruky klasický vysavač a vyčistit místa, kam se robot nemohl dostat.

Máme velký byt

Je váš byt rozsáhlý, členitý, má několik místností a vy hledáte robotický vysavač, který by zvládl vysát celou plochu? Pro byty s velkou rozlohou jsou určeny robotické vysavače LG, iRobot řada 800, Neato s inteligentní navigací.

Máme doma zvířecího miláčka

Často si robotický vysavač pořizujeme do domácností, ve kterých pobývá zvířecí mazlíček. Díky spoustě zvířecích chlupů se frekvence vysávání zvyšuje, a proto hledáme způsob, jak si práci ulehčit. Na zvířecí chlupy jsou vybaveny speciální robotické vysavače s vyšší výkonností a větší prachovou nádobou.

Máme děti

Máte-li děti, víte, že uhlídat dokonale uklizenou podlahu vyžaduje velkou práci. Vysávání občas nestačí, a tak hledáme robota, který by uměl i vytírat. Někteří výrobci nabízejí funkci mopu společně s vysavačem, ale tohle prostě v praxi plnohodnotně nefunguje.

Na mopování je odborníky doporučován samostatný stroj - robotický mop.


Zpracováno ve spolupráci s webem www.roboticky-vysavac.cz
11.12.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444