Rigips - 15 let na trhu

Produkty Rigips slouží např. k vnějšímu zateplení domů

Produkty Rigips slouží např. k vnějšímu zateplení domů

Společnost Rigips je známá jako výrobce a dodavatel sádrokartonu, polystyrenových izolací a sádrových omítek. Na našem trhu patří ve svém oboru k leadrům, její výrobky a řešení našly uplatnění v řadě významných průmyslových a komerčních staveb, které u nás v posledních letech vznikly. Patří k nim mj. i vítěz soutěže Stavba roku 2006 - Městská víceúčelová hala a dostavba areálu stadionu v Liberci. K záměrům společnosti však patří  rozšířit také své působení v oblasti bytové výstavby.

Vnitřní zateplení stěn

Produkty Rigips slouží např. k vnějšímu zateplení domů

Pro tento typ výstavby může Rigips nabídnout svá ověřená inovační konstrukční řešení v oblasti suché výstavby a produkty nejvyšší kvality - např. bezpečnostní příčky ze sádrokartonu či sádrovlákna, růžové protipožární sádrokartonové desky, soklové a drenážní desky, šedý polystyren NeoFloor a Greywall se zvýšenou izolační účinností, nosný stěnový panel Rigidur vhodný pro montované dřevostavby a také ručně aplikované sádrové omítky a stěrky Rimano. K ambicím společnosti patří mj. oživit trend úprav interiérových stěn sádrovými omítkami, které byly oblíbeny před válkou a učinit jej součástí moderních interiérů.


Patnácté výročí působení na našem stavebním trhu, do nějž letos společnost Rigips vstoupila, se pro ni stalo nejen příležitostí k bilanci, ale také k vytčení dalších cílů. Se shrnutím dosavadní činnosti a novými plány seznámili zástupci vedení firmy novináře minulý týden na tiskové konferenci, která se konala v příjemném a reperezentativním prostředí Tančícího domu v Praze.


Od roku 1991, kdy společnost Rigips vstoupila na český trh, prošla dynamickým rozvojem. V jejích třech moderních závodech se při dodržování nejpřísnějších norem na ochranu životního prostředí a bezpečnosti práce vyrábějí produkty prvotřídní kvality. Roku 2005 se jako dceřiná společnost koncernu BPB po jeho akvizici stal Rigips členem nadnárodního koncernu Saint-Gobain, který působí v 50 zemích světa. Rigips se vysokým procentem výroby podílí na českém trhu, zhruba pětinu své produkce vyváží - především na Slovensko, ale také do Maďarska, Bulharska a Rumunska.

Zvýšená poptávka po izolačních materiálech z pěnovém polystyrenu vedla společnost Rigips k rozhodnutí investovat do výstavby nového logistického centra v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji, kde se od roku 2007 plánuje rovněž výstavba výrobního závodu na pěnový polystyren. Celkovou výrobní kapacitu tohoto produktu tak Rigips zvýší o cca 35 %.


Svým zákazníkům vychází společnost Rigips vstříc nejen špičkovými produkty, ale i dalšími projekty a celkovým způsobem komunikace. Je mj. vydavatelem několika knižních titulů zaměřených na suchou výstavbu. Kromě těch, jejichž cílovou skupinou jsou projektanti a montážní a realizační firmy, vyšla nedávno také publikace Sádrokarton zvládneme sami, která je zaměřena na drobné stavebníky a kutily a setkala se s velkým zájmem této čtenářské skupiny.


Inovační konstrukční řešení i komplexní portfolia kvalitních produktů, které Rigips nabízí a stále zlepšuje, jsou na stavebním trhu, který hledá ekonomická řešení a reaguje na zpřísnění bezpečnostních a energetických norem, perspektivní nabídkou. Jako člen nadnárodního koncernu, který mj. vyčleňuje vysoké částky na výzkum a vývoj, má Rigips možnost využít know-how z celého světa. Své hlavní vize - stát se preferovanou volbou, potvrdit a posílit své postavení v oboru - má tedy tato společnost nejlepší předpoklady dosáhnout.

20.11.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444