Rezidenční výstavba: DELTA se pyšní úspěchy na poli bytové výstavby

Projekt Althan Park

Projekt Althan Park

Partnerství, vize a rozmanitost – díky tomu se DELTA stala jednou z nejúspěšnějších mezinárodních skupin s řadou poboček v Rakousku, v Česku, na Slovensku a na Ukrajině, kterou dnes je. Navzdory své více než 40leté existenci se DELTA vždy orientuje na budoucnost. 

DELTA má na svém kontě úspěchů řadu oceněných stavebních projektů z oblasti bytové výstavby, průmyslu a kancelářských budov, objektů v oblasti nakupování a zábavy, hotelů a wellness zařízení, ale také budov pro zdravotnictví či vzdělávání a školství.

Díky elánu, týmové souhře a zkušenostem se stává vyhledávaným architektem, generálním projektantem a expertem na projektový management pro plánování, projektovou přípravu a koordinaci výstavby bytových domů zejména ve Vídni. V polovině května loňského roku DELTA úspěšně předala investorovi atraktivní rezidenční bydlení Traviatagasse s 201 byty a apartmány ve 23. okrese ve Vídni. Koncem loňského roku úspěšně předala i další projekt bytového domu, tentokrát Althan-Park v Alsergrund v 9. vídeňském městském obvodu. Aktuálně DELTA pracuje na realizaci bytového komplexu Schichtgründe s 250 bytovými jednotkami, jehož dokončení je plánováno v roce 2020.
 
Bytový dům Althan-Park: 237 bytů. Každý z nich má balkón, terasu, lodžii nebo absolutní raritu v centru města: vlastní zahrádku. 
 

Z poštovního ředitelství bytový dům nabízející krásný výhled a soukromí

V Alsergrund v 9. vídeňském městském obvodu získal rakouský developer 6B47 v roce 2014 bývalou budovu poštovního ředitelství, aby z ní vytvořil nový obytný objekt. V prosinci 2018 byla svým budoucím obyvatelům předána budova s 237 kvalitními byty. V kombinaci s aktuální moderní architekturou a komfortním vybavením nelze přehlédnout jako zvláštní prvek v této poloze uprostřed města aktivní přístup k maximálnímu zasazení projektu do zeleně.

U základního vybavení projektu Althan Park byl kladen důraz na splnění nejvyšších technologických nároků a maximálního komfortu ve všech oblastech. Každý z bytů má buď balkón nebo terasu, lodžii nebo – jako absolutní raritu v této poloze v centru města – vlastní zahrádku. Byty nenabízejí uprostřed města jen krásný výhled, ale i soukromí a odpočinek. V přízemí budovy jsou umístěny obchodní plochy a dětská školka, které přinášejí další oživení a komfort tomuto bydlení.
 

 

Přestavba budovy za provozu

DELTA byla v tomto stavebním projektu zodpovědná za řízení projektu a celkový projektový management. Obytná budova byla v rámci stavby rozšířena o půdní vestavbu, jež vyčnívá výrazně nad sousední budovy. „Během krátké stavby, trvající 20 měsíců, musela být budova kromě jiného nově staticky zesílena. Další výzvu představovala částečná úprava kolejiště rakouských drah ÖBB, jejichž provoz se během bouracích a stavebních prací nesměl omezit. Ke splnění těchto podmínek se DELTA investorovi zavázala," komentuje výzvy přestavby budovy pošty na obytný projekt Štefanovič. „Četné překážky a potřebná koordinační opatření zvládl a zrealizoval promyšlený construction management týmu DELTA v těsné spolupráci s investorem a projektovým týmem. Tak bylo možné společně splnit a zrealizovat všechna přání vlastníků.“ Stefan Weiss, vedoucí projektu ze společnosti DELTA, říká:„Je to krásný pocit vidět po intenzivní fázi projektu budovu s jejími spokojenými obyvateli. Děkujeme investorovi za poskytnutou důvěru a pozitivní energii během celé fáze projektu.“

Architektura DELTA klade vizi zákazníka vždy do popředí. Spolu s komplexním přístupem a odborností tak s investorem staví pevný základ pro kvalitní bydlení budoucnosti. Atributy bytového komplexu Schichtgründe, který je nyní v projekční fázi v nedaleké Vídni, to působivě dokládají. 
 

Místo bývalé továrny vyroste bytový komplex Schichtgründe s rozmanitým zázemím pro nové obyvatele

DELTA podporuje sociálně udržitelná řešení otevřeného prostoru. Ve spolupráci s krajinářským architektem Carlou Lo, na místě bývalé továrny v 21. vídeňském okrese, jsou projektovány atraktivní otevřené prostory se smíšeným využitím, které nejen doplní okolní budovy s obytným, mateřským, domácím a obchodním využitím, ale také zvýší kvalitu městského prostředí. Areál nabídne mimo jiné 250 bytů a 166 parkovacích míst v otevřených prostorách a čerpací elektro-stanice, jakož i podzemní garáž s parkovacími místy pro jízdní kola.

Bytový komplex Schichtgründe s 250 bytovými jednotkami: architektura a projektový management DELTA. Certifikace budov klima: aktiv. 

 
Erik Štefanovič,
jednatel DELTA Česká republika

 
Erik Štefanovič, jednatel DELTA Česká republika k projektům rezidenčního bydlení poznamenává: „Cítíme rostoucí význam městských otevřených prostranství jako příležitosti sociálního propojení, proto je tento aspekt citlivě zohledňován pečlivým návrhem vegetačních ploch i výběrem a umístěním herních a odpočinkových zón.“ 

Sdílená vyvýšená lůžka a opalovací plochy proměňují pouhý „zelený prostor“ na prostor příjemného společenského soužití. Dokončení projektu je plánováno na rok 2020, kdy bude také předán uživatelům.

„Na vídeňském staveništi 4A jsou momentálně dodržována přísná ekologická kritéria, jako je využívání udržitelných materiálů a vysoká energetická úspornost již během stavebního procesu. Projekt bytového domu Schichtgründe byl oceněn při ceremoniálu kongresu BauZ 2019 ve Vídni, kde získal zmíněné bronzové ocenění klima:aktiv,“ vysvětluje Stefan Eilmsteiner, architekt a projektový manažer společnosti DELTA.

Více o projektu rezidenční výstavby Schichtgründe najdete ZDE.

DELTA Projektconsult s.r.o., Pankrác Business Centre
Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
16.05.2019 | PR
  • DELTA Group ČR: Delta Projektconsult s.r.o.

    Se společností DELTA získáte partnera, který Vás bude osobně provázet celým stavebním projektem. DELTA tým má rozsáhlé know-how v oblasti architektury , projekce budov včetně BIM projektování, stavebního managementu – vedení realizace stavby, digitálních datových prostředí stavebních projektů a IT podpory. Díky tomu dokážeme do každého stavebního projektu vnést nové perspektivy a zároveň chráníme Vaši investici.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444