Řepánky z Polabí

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Co vznikne, když postrouháte bílou řepu, smícháte ji s mákem, ořechy, rozinkami a zabalíte do kynutého těsta? Výborné řepánky! V Polabí je milují stejně jako naše čtenářka Marcela, které děkujeme za recept.

Ingredience
2 menší řepy cukrovky
voda
kynuté těsto
mletý mák
badián
hřebíček
skořice
citronová kůra
vanilkový cukr
rozinky
ořechy
rum
cukr
perník nebo piškoty
máslo

Příprava
Nejdřív dám vařit okrájenou a na kusy pokrájenou řepu cukrovku (lepší 2 menší než 1 obrovskou) v malém množství vody. Když změkne, nechám vystydnout, abych se při strouhání nespálila. Zadělám kynuté buchtové těsto.

Do nastrouhané řepy zamíchám mletý mák, tlučený badián, hřebíček, skořici, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, rozinky, ořechy, asi 2 lžíce rumu a trochu přisladím .Je-li směs řídká, přidám nastrounaný perník (nebo drobečky z puiškotů), je-li směs hustá,přiliju trochu vody z vařené řepy. Dál nevařím. Po vykynutí tvořím oválné řepánky a dávám na plech kousek od sebe. Nechám ještě chvilku vykynout a peču asi 30 min do zlatova. Po upečení mastím rozpuštěným máslem nebo herou.

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444