Rekonstrukce koupelny. Kde najít šikovné řemeslníky a kvalitní vybavení?

Zimní období přeje rekonstrukcím. Jednou z největších bývá rekonstrukce koupelny, která se obvykle neobejde bez většího bourání. Pokud plánujete novou koupelnu, nejprve určitě dobře zvažte stávající umístění rozvodů a vývodů odpadu a vody, které vás následně budou limitovat.

Vanu, nebo sprchu?

Zároveň obvykle padne častá otázka, a to zda vana, nebo sprcha. Pokud máte větší koupelnu, můžete si dovolit i obojí. Hitem posledních let je pak sprchový kout bez vaničky s pouhým spádovým odtokovým kanálkem, na jehož vybudování musíte ale myslet již na počátku rekonstrukce koupelny.

V oblasti van zase vedou ty samostatně stojící. Obklady jsou v módě snad všech rozměrů a barev. Od malých přes klasické až po velkoformátové v rozměrech několika metrů. Kombinace rozměrů pak vypadá velmi zajímavě.

V koupelnových doplňcích vsaďte na přírodní materiály

Kromě sprchových koutů, van a umyvadel je nezbytně nutné ale řešit i doplňky, které dodávají koupelně na útulnosti. Zrcadla, police a držáky dokáží divy. Na oblibě v poslední době získává kvalitní přírodní materiál, a to zejména mramor a dřevo. Tyto kvalitní přírodní materiály pak lze využít nejen na větších plochách např. na deskách pod umyvadla, ale právě i na malých doplňcích. Taková investice vás pak ani nezruinuje a dostanete do bytu kousek přírody.

Pro doplňky je velmi často využívána v poslední době černá kontrastní barva či exkluzivně působící mosaz. Z doplňků vedou také zrcadla s LED podsvícením. Koupelnu můžete v případě dostatku prostoru vybavit i dalším nábytkem. Není nic výjimečného mít v koupelně např. křeslo či taburet pro lepší a pohodlnější svlékání, když dnešním materiálům nevadí ani zvýšená vlhkost.

Pokud se do rekonstrukce budete vrhat se vším všudy, neobejdete se nejspíš bez pomoci řemeslníků, jako jsou zedníci, obkladači, elektrikáři nebo instalatéři. Stejně tak budete jistě poptávat materiál, doplňky i sanitu. Pokud chcete vybírat řemeslníky v klidu a pohodlí domova, zkuste využít systém poptávky. Na poptávej.cz si zadáte požadavek dle svých představ, můžete jej doplnit i plánkem či rozměry a poté již jen čekáte na nabídky od osvědčených řemeslníků a dodavatelů. Poptávka je nezávazná a zcela zdarma a může vám ušetřit spoustu času.
14.02.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444