Realizace: Efektivní vytápění rodinného domu

Jak najít nejvhodnější řešení pro vytápění vašeho domu s maximem úspor a minimem tepelných ztrát? Nechte si vypracovat individuální projekt vytápění od odborníků. V článku se dozvíte, jak probíhá vypracování projektu i samotný proces realizace.

Zákazník z Brna se obrátil na jihomoravskou společnost SETOP s.r.o. s žádostí o pomoc při řešení kompletní stavební rekonstrukce bytového domu. Firma se soustavně zabývá řešením vytápění prostor s ohledem na efektivní snižování nákladů na energie. Zákazníkovi poradí s výběrem kotle, radiátorů, tepelného čerpadla a dalších systémů vytápění. Seznámí ho s nejmodernějšími trendy ve vytápění, poradí s výběrem vhodného zdroje, zařídí instalaci i servis nebo za něj dokonce vyřídí dotace na nové zdroje tepla.

Jak probíhala realizace krok za krokem

SETOP si se zákazníkem naplánoval osobní schůzku nejprve v kanceláři a poté i na stavbě. Sestavil se časový a finanční plán – harmonogram stavby. Zákazník tedy přesně věděl, kdy a za kolik peněz obdrží projekt topení, návrh celého systému a v jakém termínu a s jakou investicí pořídí moderní systém ústředního vytápění bytového domu.

Projekt topení byl hotov do jednoho měsíce včetně technické zprávy, půdorysů, schématu kotelny a položkového rozpočtu - to vše v ceně cca 18 000 Kč bez DPH.

Během rekonstrukce 3generačního domu v Brně bylo potřeba vyřešit kompletní dodávku TZB a UT. Montoval se nový dvouokruhový kotel od firmy Geminox THRs DC 5-25, k němu centrální zásobník na teplou vodu Austria Email od firmy Brilon o objemu 300 L.

Použitý kotel a zásobník poskytuje nejvýše možný standard, který je dnes na trhu dostupný, a dle zkušeností odborníků z firmy SETOP má dlouhou životnost při zachování všech parametrů. Tento kotel je určen k vytápění všech tří pater rodinného domu, dvě patra radiátorů a jedno patro podlahového topení. Dle pokynů výrobce byly pod kotel osazeny magnetické filtry od firmy Giacomini typu R146C, které zachytí nečistoty pomocí mechanického nerezového síta a magnetu a tím chrání nejdražší součást otopné soustavy - výměník kondenzačního kotle.

V rámci rekonstrukce dále proběhly úpravy na trase potrubí a byly instalovány nové stupačky v měděném provedení. Veškeré potrubí bylo provedeno v podlahách a drážkách ve zdivu tak, aby nic nenarušovalo interiér obytných místností. Původní radiátory firma vyměnila za radiátory Korado Klasik a opatřila je ventily s termostatickými hlavicemi Heimeier.

Pro podlahové topení a jeho potrubí se SETOP rozhodl pro výrobky od firmy Giacomini s vysokou životností a přitom za přijatelnou cenu. Podlahové topení je provedeno z potrubí Giacomini R986, PB s kyslíkovou bariérou 16x2 na desce s kročejovým útlumem a izolací.



SETOP disponuje specialisty v oboru topenář a instalatér, proto zákazníkovi mohl nabídnout také realizaci nových rozvodů vody ve svařovaném PPr potrubí včetně cirkulace teplé vody, kanalizace byla provedena z HT systému.

Podle slov společnosti SETOP je realizace ve fázi dokončené kotelny, hrubých rozvodů a podlahového topení. Firmu ještě čeká kompletace koupelen včetně obkladů Rako. Keramika bude seskládaná z výrobků Concept, Villeroy a Boch a baterie Grohe. Prohlédněte si realizace koupelen společnosti SETOP s.r.o.
08.01.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444